Про оподаткування матеріальної допомоги, яка надається працедавцем Податкова інформує

Про оподаткування матеріальної допомоги, яка надається працедавцем

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п.п. 14.1.48 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) для цілей розд. IV ПКУ заробітна плата – це основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку на доходи фізичних осіб у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом. 

Власники майна Дубенського району сплатили 23 млн гривень податку на нерухомість Податкова інформує

Власники майна Дубенського району сплатили 23 млн гривень податку на нерухомість

Власники об’єктів нерухомості Дубенського району за підсумками десяти місяців 2023 року сплатили до місцевих бюджетів 23 млн гривень податку на  нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на  8,7 млн гривень.

Понад 1,7 млн грн екологічного податку надійшло від підприємств Дубенщини Податкова інформує

Понад 1,7 млн грн екологічного податку надійшло від підприємств Дубенщини

Понад 1,7 млн грн екологічного податку надійшло від підприємств Дубенщини За вісім місяців цього року суб’єкти господарювання Дубенського району, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів усіх рівнів 1713 тис гривень екологічного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року надходження зросли на 325 тис гривень.

Підприємства та компанії Дубенського району сплатили понад 245 млн грн податку на прибуток Податкова інформує

Підприємства та компанії Дубенського району сплатили понад 245 млн грн податку на прибуток

Підприємства та компанії Дубенського району сплатили понад 245 млн грн податку на прибуток Господарюючі суб’єкти Дубенського району упродовж восьми місяців 2023 року сплатили до бюджетів усіх рівнів 245,5 млн гривень податку на прибуток. Це на 153,3 млн гривень більше, ніж у минулому році. 

Особливості змін щодо застосування РРО Податкова інформує

Особливості змін щодо застосування РРО

Особливості змін щодо застосування РРО Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що 01 серпня 2023 року набрав чинності Закон України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ яким, зокрема, внесено зміни до розд. ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265). 

Громади Дубенського району залучили 6,6 млн гривень роздрібного акцизу  Податкова інформує

Громади Дубенського району залучили 6,6 млн гривень роздрібного акцизу 

Громади Дубенського району залучили 6,6 млн гривень роздрібного акцизу  За підсумками січня-серпня 2023 року до місцевих бюджетів Дубенського району сплачено 6,6 млн гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Пільга з податку на нерухоме майно не застосовується до об’єктів житлової нерухомості, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів Податкова інформує

Пільга з податку на нерухоме майно не застосовується до об’єктів житлової нерухомості, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів

Пільга з податку на нерухоме майно не застосовується до об’єктів житлової нерухомості, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів Головне управління ДПС у Рівненській області  інформуює, що відповідно до підпункту 266.4.3 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що сплачується на відповідній території з об’єктів житлової нерухомості, для фізичних осіб не застосовуються до об’єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів, зокрема здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності.

Кількість зареєстрованих СГ РРО має відповідати кількості місць проведення розрахунків Податкова інформує

Кількість зареєстрованих СГ РРО має відповідати кількості місць проведення розрахунків

Кількість зареєстрованих СГ РРО має відповідати кількості місць проведення розрахунків Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що дія Закону № 265 поширюється на усіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій або безготівковій формі. При цьому, кількість зареєстрованих суб’єктом господарювання РРО має відповідати кількості місць проведення розрахунків.