Отримання податкової знижки за оплату допоміжних репродуктивних технологій Податкова інформує

Отримання податкової знижки за оплату допоміжних репродуктивних технологій

Отримання податкової знижки за оплату допоміжних репродуктивних технологій Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) із змінами та доповненнями встановлено, що платник податку на доходи фізичних осіб має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Переглянути раніше подану звітність можна у Е-кабінеті Податкова інформує

Переглянути раніше подану звітність можна у Е-кабінеті

Переглянути раніше подану звітність можна у Е-кабінеті Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що платник податків стає суб’єктом електронного документообігу після надсилання до контролюючого органу першого будь-якого електронного документа у встановленому форматі (п. 42.6 ст. 42 ПКУ).

Податкова знижка у разі отримання іпотеки Податкова інформує

Податкова знижка у разі отримання іпотеки

Податкова знижка у разі отримання іпотеки Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року, частину суми процентів, сплачених ним за користування іпотечним житловим кредитом.

Про подання Повідомлення за ф. № 20-ОПП Податкова інформує

Про подання Повідомлення за ф. № 20-ОПП

Про подання Повідомлення за ф. № 20-ОПП Головне управління ДПІ у Рівненській області повідомляє, що платники податків зобов’язані повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, (у разі наявності, виникнення, зміни типу об’єкта оподаткування) контролюючий орган за основним місцем обліку, шляхом подання Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП (далі – Повідомлення за ф. № 20-ОПП). 

Підприємства Дубенщини  сплатили 194,3 млн грн податку на прибуток Податкова інформує

Підприємства Дубенщини  сплатили 194,3 млн грн податку на прибуток

Підприємства Дубенщини  сплатили 194,3 млн грн податку на прибуток За перше півріччя 2023 року платники податків-юридичні особи Дубенського району сплатили до Зведеного бюджету  194,3 млн гривень податку на прибуток підприємств. Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 130,3 млн гривень.

При продажі об’єкту оподаткування необхідно подати до податкової форму № 20-ОПП Податкова інформує

При продажі об’єкту оподаткування необхідно подати до податкової форму № 20-ОПП

При продажі об’єкту оподаткування необхідно подати до податкової форму № 20-ОПП Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п. 63.3 ст.63 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

Довідку про доходи можна отримати самостійно Податкова інформує

Довідку про доходи можна отримати самостійно

Довідку про доходи можна отримати самостійно Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що у рамках кампанії декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців за 2022 рік, громадяни можуть скористатися Е-сервісом «Електронний кабінет» для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, а також підготувати, заповнити та надіслати в електронному вигляді до контролюючих органів декларацію про майновий стан і доходи.

При змінні місця проживання – повідомте податкову Податкова інформує

При змінні місця проживання – повідомте податкову

При змінні місця проживання – повідомте податкову Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що при зміні адреси реєстрації, фізичні особи зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних. Форму заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків ( ф. №5ДР та Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та номером паспорта ( ф. №5ДРП),  затверджено наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822. Фізичні особи подають зазначені заяви особисто або через представника до Державної податкової інспекції за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до ДПІ за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якої ДПІ.