Одним з пріоритетних напрямків роботи Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області є створення сприятливих умов для платників податків з метою надання якісних адміністративних, консультативних, інформаційних послуг.

 

За підсумками 2023 року Центром обслуговування платників Демидівської  ДПІ надано 2089 адміністративних послуг, з них в електронній формі - 275 .

 

Серед них найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта - 1307 та надання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків ( 248).

 

Протягом 2023 року фахівці Центру обслуговування платників опрацювали 93 заяви про застосування спрощеної системи оподаткування,  видали 180 витягів з реєстру платників єдиного, зареєстрували 67 реєстраторів розрахункових операцій та 74 програмних реєстраторів розрахункових операцій, 25 книг обліку розрахункових операцій. Підтверджено статус податкового резидента України 5 фізичним особам  та надано ряд інших послуг.  

 

Окрім адміністративних послуг в ДПІ надаються консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, застосування права на податкову знижку. 

 

Демидівською ДПІ постійно надаються рекомендації з питань використання сервісу ДПС «Електронний кабінет платника». Надається практична допомога щодо реєстрації програмних РРО, подання звітності в електронному вигляді через Електронний кабінет та інші можливості при його використанні. А також інформують відвідувачів про новий електронний сервіс – безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова».

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»