Про застосування РРОПРРО ФОП  платниками єдиного податку ІІІV груп  сг товаровиробниками при здійсненні роздрібної торгівлі на території села продукцією власного виробництва Податкова інформує

Про застосування РРОПРРО ФОП платниками єдиного податку ІІІV груп сг товаровиробниками при здійсненні роздрібної торгівлі на території села продукцією власного виробництва

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує відповідно до п.п. 14.1.235 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) сільськогосподарський товаровиробник – зокрема, фізична особа – підприємець, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та/або розведенням, вирощуванням та виловом риби у внутрішніх водоймах (озерах, ставках та водосховищах) та її переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновиробленої сировини на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання.     Власна сільськогосподарська продукція – сільськогосподарська продукція (сільськогосподарські товари), що підпадає під визначення груп 1 – 24 УКТ ЗЕД, якщо така продукція вирощується, відгодовується, виловлюється, збирається, виготовляється, виробляється, переробляється безпосередньо виробником цієї продукції – власником, орендарем або користувачем на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, або на давальницьких умовах (п.п. 14.1.33 прим. 1 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Про розмір мінімальної зарплати на 2024  рік Податкова інформує

Про розмір мінімальної зарплати на 2024 рік

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що Законом України від 09 листопада 2023 року № 3460-IX «Про Державний бюджет України на 2024 рік», який набере чинності з 01.01.2024, передбачено, що у 2024 році відбудеться два етапи підвищення мінімальної зарплати, яка становитиме:

При відключенні електроенергії використовуйте КОРО Податкова інформує

При відключенні електроенергії використовуйте КОРО

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, мають обов’язок застосовувати належним чином зареєстровані РРО/ПРРО.

Територіальні громади Рівненщини отримали понад 1,9 млн гривень транспортного податку Податкова інформує

Територіальні громади Рівненщини отримали понад 1,9 млн гривень транспортного податку

З початку цього року до бюджетів територіальних громад Рівненської області перераховано 1 млн 913 тис гривень транспортного податку, що перевищує надходження відповідного періоду минулого року на 49 відсотків. Основна сума, а це 1 млн 80 тис гривень сплачена фізичними особами. Внесок юридичних осіб склав майже 853 тис гривень. 

Надходження за спеціальне використання водних об`єктів на Дубенщині склали понад 1,7 млн гривень Податкова інформує

Надходження за спеціальне використання водних об`єктів на Дубенщині склали понад 1,7 млн гривень

За підсумками одинадцяти місяців 2023 року підприємства Дубенського району, що у своїй діяльності використовують водні об`єкти, спрямували до бюджетів 1731 тис гривень рентної плати за спеціальне використання води. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 423 тис гривень

Про оподаткування доходу, отриманого фізичною особою – спадкоємцем від продажу майнового сертифікату юридичній особі Податкова інформує

Про оподаткування доходу, отриманого фізичною особою – спадкоємцем від продажу майнового сертифікату юридичній особі

Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, що згідно з п.п. 165.1.40 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума доходу, отриманого платником податку внаслідок відчуження акцій (інших корпоративних прав), одержаних ним у власність в процесі приватизації в обмін на приватизаційні компенсаційні сертифікати, безпосередньо отримані ним як компенсація суми його внеску до установ Ощадного банку СРСР або до установ державного страхування СРСР, або в обмін на приватизаційні сертифікати, отримані ним відповідно до закону, а також сума доходу, отриманого таким платником податку внаслідок відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв) за нормами безоплатної передачі, визначеними ст. 121 Земельного кодексу України від 25 жовтня 2001 року № 2768-III із змінами та доповненнями залежно від їх призначення, та майнових паїв, безпосередньо отриманих ним у власність у процесі приватизації.

Про порядок використання єдиного рахунку Податкова інформує

Про порядок використання єдиного рахунку

Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, що повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунка подається платником в електронній формі через електронний кабінет у порядку, встановленому статтею 42 1 Податкового Кодексу України.

Запитували – відповідаємо: чи застосовується підвищуючий коефіцієнт до доходів, виплачених у негрошовій формі, для розрахунку військового збору? Податкова інформує

Запитували – відповідаємо: чи застосовується підвищуючий коефіцієнт до доходів, виплачених у негрошовій формі, для розрахунку військового збору?

 Відповідно до п. 16 прим. 1 підрозділу 10 розд. XX Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями тимчасово, до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України, встановлюється військовий збір.     Згідно з п. 164.5 ст. 164 розд. ІV ПКУ під час нарахування (надання) доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені згідно з ПКУ, помножена на коефіцієнт, який обчислюється за такою формулою:      К = 100: (100-Сп),      де К - коефіцієнт;      Сп - ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування.      Норми п. 164.5 ст. 164 розд. ІV ПКУ застосовуються під час нарахування доходу у будь-якій негрошовій формі для визначення бази оподаткування доходу податком на доходи фізичних осіб.      При цьому пунктом 16 прим. 1 підрозділу 10 розд. XX ПКУ не передбачено застосування для військового збору коефіцієнта, визначеного п. 164.5 ст. 164 розд. ІV ПКУ.

Визначення терміну вироби медичного призначення та лікарські засоби з метою застосування РРО Податкова інформує

Визначення терміну вироби медичного призначення та лікарські засоби з метою застосування РРО

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що   відповідно до ст. 2 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», із змінами та доповненнями, вироби медичного призначення (медичні вироби) – це  будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів.