Увага! Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи Податкова інформує

Увага! Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу платників податків – фізичних осіб, що з 01.01.2024 вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873. 

Мешканці Демидівської та Боремельської громад сплатили 70 млн гривень податку на доходи фізичних осіб Податкова інформує

Мешканці Демидівської та Боремельської громад сплатили 70 млн гривень податку на доходи фізичних осіб

За підсумками 2023 року з легальних доходів мешканців Демидівської та Боримельської громад до бюджетів усіх рівнів сплачено 70 млн гривень ПДФО. Сума перерахованого місцевими працедавцями  податку майже на 2,8 млн гривень. перевищує аналогічні показники 2022 року.  

Податкова соціальна пільга фізичній особі в 2024 році Податкова інформує

Податкова соціальна пільга фізичній особі в 2024 році

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що з 1 січня 2024 року  відповідно до Закону України від  09 листопада 2023 року № 3460-IX «Про Державний бюджет України на 2024 рік» ,установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у сумі 3028 грн.

Про необхідність відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів Податкова інформує

Про необхідність відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів

Головне управління ДПС у Рівненській області  повідомляє, що у ході здійснення податкового контролю суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального із застосуванням РРО/ПРРО в переважній більшості випадків встановлюються порушення вимог щодо форми та змісту розрахункових документів при реалізації товарів підакцизної групи.

Щодо застосування РРО/ПРРО Податкова інформує

Щодо застосування РРО/ПРРО

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що з 01.01.2022 застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО) та/або програмного РРО (ПРРО) є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку ІІ – ІV групи при продажу товарів, робіт, послуг, у разі здійснення ними розрахункових операцій у розумінні Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами.

Інформація для ФОП Податкова інформує

Інформація для ФОП

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу суб’єктів господарювання, що згідно Закону України від 09 листопада 2023 року № 3460-IX «Про Державний бюджет України на 2024 рік», який набере чинності з 01.01.2024 затверджено, що мінімальна зарплата із 01.01.2024 року у місячному розмірі буде 7100 грн.

Малий бізнес Демидівської та Боремельської громад поповнив місцеві скарбниці на 13,6 млн гривень єдиного податку Податкова інформує

Малий бізнес Демидівської та Боремельської громад поповнив місцеві скарбниці на 13,6 млн гривень єдиного податку

За підсумками одинадцяти місяців 2023 року до місцевих бюджетів Демидівської та Боримельської громад від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування, надійшло 13,6 млн гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження єдиного податку зросли на  975 тис гривень

Мобільний застосунок «Моя податкова» Податкова інформує

Мобільний застосунок «Моя податкова»

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що електронні сервіси Електронного кабінету забезпечують можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України та іншими нормативно - правовими актами.