Наслідки заборгованості зі сплати страхових внесків Податкова інформує

Наслідки заборгованості зі сплати страхових внесків

ГУ ДПС у Рівненскій області нагадує платникам податків, що відповідно до чинного законодавства єдиний соціальний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. 

Громадянам необхідно інформувати податкову службу про зміни реєстраційних даних Податкова інформує

Громадянам необхідно інформувати податкову службу про зміни реєстраційних даних

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що фізичні особи зобов’язані повідомляти контролюючі органи про зміну реєстраційних даних (зміна місця проживання, прізвища, імені, по батькові, паспортного документа, тощо) у місячний термін з дня настання таких змін відповідно до вимог ст.70 Податкового кодексу України шляхом подання заяви за формою №5ДР або заяви за формою №5ДРП. Порядок та процедура подання відповідних заяв визначається р.VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (далі – Державний реєстр), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за № 1306/31174. 

Майже 460 тис грн транспортного податку сплатили платники Дубенського району Податкова інформує

Майже 460 тис грн транспортного податку сплатили платники Дубенського району

Упродовж одинадцяти місяців цього року до місцевих бюджетів Дубенського району надійшло 459,5 тис гривень транспортного податку. Це перевищило надходження цього майнового платежу за січень-листопад 2022 року на 148,7 тис гривень.

Про застосування РРО/ПРРО ФОП – платниками єдиного податку ІІ-ІV груп  с/г товаровиробниками при здійсненні роздрібної торгівлі на території села продукцією власного виробництва Податкова інформує

Про застосування РРО/ПРРО ФОП – платниками єдиного податку ІІ-ІV груп с/г товаровиробниками при здійсненні роздрібної торгівлі на території села продукцією власного виробництва

       Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує відповідно до п.п. 14.1.235 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) сільськогосподарський товаровиробник – зокрема, фізична особа – підприємець, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та/або розведенням, вирощуванням та виловом риби у внутрішніх водоймах (озерах, ставках та водосховищах) та її переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновиробленої сировини на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання.     Власна сільськогосподарська продукція – сільськогосподарська продукція (сільськогосподарські товари), що підпадає під визначення груп 1 – 24 УКТ ЗЕД, якщо така продукція вирощується, відгодовується, виловлюється, збирається, виготовляється, виробляється, переробляється безпосередньо виробником цієї продукції – власником, орендарем або користувачем на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, або на давальницьких умовах (п.п. 14.1.33 прим. 1 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Чи є базою нарахування ЄВ вартість дитячих новорічних подарунків, придбаних за рахунок коштів роботодавця Податкова інформує

Чи є базою нарахування ЄВ вартість дитячих новорічних подарунків, придбаних за рахунок коштів роботодавця

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що  відповідно п. 1 частини 1 ст. 7 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) для роботодавців - підприємств, установ та організацій, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України «Про оплату праці», та суму винагороди фізичним особам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Перереєстрація ПРРО у разі зміни найменування або адреси господарської одиниці, де він використовується

Перереєстрація ПРРО у разі зміни найменування або адреси господарської одиниці, де він використовується

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п. 8 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» перереєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) здійснюється у разі зміни найменування (прізвища, імені, по батькові (за наявності)) або податкового номера суб’єкта господарювання (без державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця), найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО. Для перереєстрації подається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316604) (додаток 1 до Порядку № 317) (далі – Заява) з позначкою «Перереєстрація».

Порядок включення організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій

Порядок включення організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 440, зі змінами (далі – Порядок). 

Сплата майнових податків забезпечила надходження  до бюджетів Дубенського району на суму 116,6 млн гривень

Сплата майнових податків забезпечила надходження до бюджетів Дубенського району на суму 116,6 млн гривень

З початку року власники майна – як фізичні, так і юридичні особи – забезпечили надходження до бюджетів громад Дубенського району  на суму 116,6 млн гривень. Це на 29,9 млн гривень більше, ніж сплачено у січні-листопаді минулого року.. 

ФОП, при заповненні річної податкової декларації про майновий стан і доходи повинен зазначати інші доходи, отримані як ФО – громадянином

ФОП, при заповненні річної податкової декларації про майновий стан і доходи повинен зазначати інші доходи, отримані як ФО – громадянином

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 177.5 ст. 177 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами і доповненнями (далі – ПКУ) фізичні особи – підприємці подають до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені ПКУ для річного звітного податкового періоду, в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб.

Про зняття з обліку платника єдиного внеску - ФОП в контролюючому органі у разі припинення підприємницької діяльності Податкова інформує

Про зняття з обліку платника єдиного внеску - ФОП в контролюючому органі у разі припинення підприємницької діяльності

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що контролюючі органи знімають з обліку платників єдиного внеску – фізичних осіб – підприємців на підставі відомостей з реєстраційної картки, наданих державним реєстратором, після проведення передбачених законодавством перевірок платників та проведення остаточного розрахунку (абзац 11 частини 1 ст. 5 Закону №2464 та абзац 3 п. 8 Порядку № 1162).