Легальні доходи платників Дубенщини додали бюджетам понад 1,4 мільярди гривень ПДФО Податкова інформує

Легальні доходи платників Дубенщини додали бюджетам понад 1,4 мільярди гривень ПДФО

Оподаткування легальних доходів жителів Дубенського району посприяло надходженню до бюджетів упродовж січня – листопада 2023 року 1433,5 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Як повідомила начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Рівненській області Алла Панчук «Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 247,9 млн гривень» .  

Про оформлення платником перерахування платежів до бюджету, щодо сплати податків, у платіжній інструкції

Про оформлення платником перерахування платежів до бюджету, щодо сплати податків, у платіжній інструкції

Про оформлення платником перерахування платежів до бюджету, щодо сплати податків, у платіжній інструкції Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 3 розд. ІІ Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок № 148) сплата податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави платником на бюджетні/небюджетні/

Про зміни, внесені Законом 3219-ІХ в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО

Про зміни, внесені Законом 3219-ІХ в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО

Про зміни, внесені Законом 3219-ІХ в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що Законом  України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219 - IX) внесено зміни в частині застосування відповідальності за порушення вимог Закону про РРО. Зокрема, внесені зміни передбачають: 

Внутрішньо переміщені особи мають право повернути частину сплаченого ПДФО на суму орендної плати за договором оренди житла

Внутрішньо переміщені особи мають право повернути частину сплаченого ПДФО на суму орендної плати за договором оренди житла

Внутрішньо переміщені особи мають право повернути частину сплаченого ПДФО на суму орендної плати за договором оренди житла Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до підпункту 166.3.9 пункту 166.3 статті 166 ПКУ платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, нарахованого у вигляді заробітної плати, зменшеного з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164 ПКУ, фактично сплачені ним протягом звітного податкового року суми коштів, у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи. 

Про нарахування та сплату податку з доходів фізичних осіб Податкова інформує

Про нарахування та сплату податку з доходів фізичних осіб

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що податок, утриманий з доходів резидентів та нерезидентів, зараховується до бюджету згідно з Бюджетним кодексом України. Податок сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. 

Порядок та терміни реєстрації ПРРО Податкова інформує

Порядок та терміни реєстрації ПРРО

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі - ПРРО) суб’єкт господарювання має сформувати в електронному вигляді Заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. № 1-ПРРО (J/F 1316604), яка подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків. 

Громадяни зобов’язані інформувати податкову службу про зміни реєстраційних даних Податкова інформує

Громадяни зобов’язані інформувати податкову службу про зміни реєстраційних даних

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків, що фізичні особи зобов’язані повідомляти контролюючі органи про зміну реєстраційних даних (зміна місця проживання, прізвища, імені, по батькові, паспортного документа, тощо) у місячний термін з дня настання таких змін відповідно до вимог ст.70 Податкового кодексу України шляхом подання заяви за формою №5ДР або заяви за формою №5ДРП. Порядок та процедура подання відповідних заяв визначається р.VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (далі – Державний реєстр), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за № 1306/31174. 

Власники нерухомості Демидівської та Боримельської громад сплатили понад 1,9 млн грн податку Податкова інформує

Власники нерухомості Демидівської та Боримельської громад сплатили понад 1,9 млн грн податку

Упродовж десяти місяців цього року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Демидівщини 1948 тис гривень. Це на 462 тис гривень більше ніж за аналогічний період минулого року.

Щодо відображення у розрахункових документах РРО/ПРРО інформації про оплату товарів частинами Податкова інформує

Щодо відображення у розрахункових документах РРО/ПРРО інформації про оплату товарів частинами

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що у разі продажу товарів на умовах внесення оплати частинами, приймання кожної частини оплати має бути здійснено із дотримання законодавчих вимог та супроводжуватись видачею розрахункових документів встановленої форми, змісту.