Надання адміністративних послуг Демидівською ДПІ Податкова інформує

Надання адміністративних послуг Демидівською ДПІ

Одним з пріоритетних напрямків роботи Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області є створення сприятливих умов для платників податків з метою надання якісних адміністративних, консультативних, інформаційних послуг.

Оподаткування доходу від продажу сільськогосподарської продукції Податкова інформує

Оподаткування доходу від продажу сільськогосподарської продукції

Головне управління ДПС в Рівненській області нагадує, що відповідно до положень Податкового кодексу України не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, яка вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України. Кодекс передбачає дотримання певних умов застосування такої пільги, які передбачені у пп. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ.

Щодо звернень суб’єктів господарювання до центрів сервісного обслуговування РРО Податкова інформує

Щодо звернень суб’єктів господарювання до центрів сервісного обслуговування РРО

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що суб’єктам господарювання, які є користувачами реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), доцільно звертатись безпосередньо до центрів сервісного обслуговування РРО (далі – ЦСО) з таких питань:

Оподаткування доходів у вигляді виграшів та призів Податкова інформує

Оподаткування доходів у вигляді виграшів та призів

Головне управління ДПС в Рівненській області звертає увагу, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, зокрема, доходи у вигляді виграшів, призів, які оподатковуються відповідно до норм п. 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Щодо повторного подання ФОП повідомлення за ф. 20-ОПП у разі зміни прізвища Податкова інформує

Щодо повторного подання ФОП повідомлення за ф. 20-ОПП у разі зміни прізвища

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про, зокрема фізичних осіб – підприємців, створений Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР), який ведеться відповідно до Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» із змінами і доповненнями (далі – Закон № 755).

Реєстрація фізичних осіб – благодійників в реєстрі волонтерів Податкова інформує

Реєстрація фізичних осіб – благодійників в реєстрі волонтерів

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до змін внесених до Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» спрощено процедуру включення фізичних осіб – благодійників до Реєстр волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії  російської федерації.

Понад 300 млн гривень податку на прибуток сплатили торік до бюджету платники Дубенського району Податкова інформує

Понад 300 млн гривень податку на прибуток сплатили торік до бюджету платники Дубенського району

Підприємства Дубенського району протягом 2023 року спрямували до Зведеного бюджету 302,9 млн гривень податку на прибуток. У порівнянні з аналогічним періодом 2022 року сума сплаченого податку на 168.2 млн гривень більша.