Протягом першого кварталу 2024 року Центром обслуговування платників Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області надано 667 адміністративних послуг, із них в електронній формі – 39.

 

Найбільшим попитом у платників користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку року видано 342 таких карток.

 

Також серед запитуваних послуг є видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. За три місяці було надано 235 таких послуг.

 

Крім того, за цей період зареєстровано 15 платників єдиного податку, сформовано 33  витяги з реєстру платників єдиного податку-фізичних осіб-підприємців, зареєстровано 7 реєстраторів розрахункових операцій та 17 ПРРО.

 

Окрім надання адміністративних послуг в ЦОП платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів під час військового стану, використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

 

Щоденно фахівці ДПІ надають практичну допомогу щодо подання звітності в електронному вигляді через Електронний кабінет та інші можливості при його використанні, а також навчають платників як користуватись новим безкоштовним мобільним застосунком «Моя податкова».

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»