«Спрощенці» Дубенського району додали місцевим бюджетам 23,5 млн гривень єдиного податку

«Спрощенці» Дубенського району додали місцевим бюджетам 23,5 млн гривень єдиного податку

«Спрощенці» Дубенського району додали місцевим бюджетам 23,5 млн гривень єдиного податку Господарюючі суб’єкти-спрощенці Дубенського району за січень 2024 року сплатили до місцевих бюджетів 23,5 млн гривень єдиного податку. Це на 6,5 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.. 

Єдиний рахунок - для сплати податків і зборів, єдиного внеску та інших платежів Податкова інформує

Єдиний рахунок - для сплати податків і зборів, єдиного внеску та інших платежів

Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, що платники податків мають змогу сплачувати податки та збори, єдиний внесок та інші платежі, використовуючи Єдиний рахунок.

Про оформлення підприємцем найманого працівника на роботу Податкова інформує

Про оформлення підприємцем найманого працівника на роботу

Млинівська ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області звертає увагу суб’єктів господарювання, що приймаючи  на роботу нового працівника, фізична особа – підприємець має пам’ятати, що  відповідно до положень Кодексу законів про працю (КзПП), правила оформлення  найманих працівників на роботу є однаковими  для юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. 

Сплата майнових податків забезпечила надходження  до бюджетів Дубенського району майже 127 млн гривень Податкова інформує

Сплата майнових податків забезпечила надходження до бюджетів Дубенського району майже 127 млн гривень

За підсумками 2023 року власники майна – як фізичні, так і юридичні особи – забезпечили надходження до бюджетів громад Дубенського району  на суму 126,9 млн гривень. Це на 30,5 млн гривень більше, ніж сплачено у січні-грудні 2022 року.. 

Про оподаткування доходу отриманого громадянами від надання майна в оренду Податкова інформує

Про оподаткування доходу отриманого громадянами від надання майна в оренду

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що згідно з п.п. 164.2.5 п. 164.2 ст. 164 розд. ІV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, зокрема, дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування), визначений у порядку, встановленому п. 170.1 ст. 170 ПКУ. Кожен громадянин, який не є підприємцем, але здає нерухоме майно (квартиру, будинок, кімнату або ж нежитлове приміщення) в оренду іншій фізичній особі має задекларувати отриманий дохід та сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб у розмірі 18 % та 1,5 % військового збору.

Про ведення обліку товарних запасів з декількома місцями продажу Податкова інформує

Про ведення обліку товарних запасів з декількома місцями продажу

Головне управління ДПС в Рівненській області нагадує, що наказом Мінфіну від 03.09.2021 р. № 496 затверджено порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців. Даним документом встановлено, що облік товарних запасів здійснюється шляхом постійного внесення до Форми ведення обліку товарних запасів інформації про надходження та вибуття товарів на підставі первинних документів, які є невід’ємною частиною такого обліку.

Щодо заповнення обов'язкових реквізитів платіжної інструкції при здійсненні сплати податкових платежів та єдиного внеску Податкова інформує

Щодо заповнення обов'язкових реквізитів платіжної інструкції при здійсненні сплати податкових платежів та єдиного внеску

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що юридичні та фізичні особи-підприємці та громадяни при здійсненні сплати податкових платежів та єдиного внеску заповнюють у платіжній інструкції всі обов’язкові реквізити.

Податкова знижка за оплату допоміжних репродуктивних технологій Податкова інформує

Податкова знижка за оплату допоміжних репродуктивних технологій

Головне управління ДПС в Рівненській області звертає увагу, що   статтею 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) із змінами та доповненнями встановлено, що платник податку на доходи фізичних осіб має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Платниками Дубенського району за підсумками 2023 року перераховано понад 1,4 млрд гривень в місцеві бюджети громад Податкова інформує

Платниками Дубенського району за підсумками 2023 року перераховано понад 1,4 млрд гривень в місцеві бюджети громад

За підсумками 2023 року платниками Дубенського району забезпечено надходження платежів до місцевих  бюджетів громад у сумі  1455,5 млн гривень. Цей показник перевищує надходження 2022 року на 118,1 млн гривень.