Щодо закриття рахунків у фінансових установах у разі припинення підприємницької діяльності Податкова інформує

Щодо закриття рахунків у фінансових установах у разі припинення підприємницької діяльності

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до ст. 69 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями, банки та інші фінансові установи зобов’язані надіслати повідомлення про відкриття або закриття рахунка платника податків – юридичної особи (резидента і нерезидента), у тому числі відкритого через його відокремлені підрозділи, чи самозайнятої фізичної особи до контролюючого органу, в якому обліковується платник податків, у день відкриття/закриття рахунка.

Про подання податкової декларації з рентної плати при отриманні суб’єктом оподаткування дозволу на спеціальне використання води Податкова інформує

Про подання податкової декларації з рентної плати при отриманні суб’єктом оподаткування дозволу на спеціальне використання води

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до п. 255.1 ст. 255 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платниками рентної плати за спеціальне використання води, зокрема, є первинні водокористувачі – суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів.

Первинна реєстрація РРО Податкова інформує

Первинна реєстрація РРО

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що відповідно до п. 3 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) що включені до Державного реєстру РРО (далі – Реєстр РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій, з додержанням встановленого порядку їх застосування.

На захист довкілля платники Дубенщини перерахували 678 тис грн екологічного податку Податкова інформує

На захист довкілля платники Дубенщини перерахували 678 тис грн екологічного податку

За січень-квітень 2024 року для захисту довкілля суб’єкти господарювання Дубенського району перерахували до зведеного бюджету 678 тис гривень екологічного податку.  

Застосунок "Моя податкова" дозволяє отримувати податкові послуги в смартфоні Податкова інформує

Застосунок "Моя податкова" дозволяє отримувати податкові послуги в смартфоні

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє платникам:про впровадження ДПС мобільного застосунку «Моя податкова», який тепер доступний користувачам. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і ІOS. Це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем. 

Місцеві бюджети Демидівської та Боремельської громад отримали від малого бізнесу 6,7 млн гривень єдиного податку Податкова інформує

Місцеві бюджети Демидівської та Боремельської громад отримали від малого бізнесу 6,7 млн гривень єдиного податку

До місцевих бюджетів Демидівської та Боремельської громад від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування за січень-квітень 2024 року надійшло 6,7 млн гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження цього податку зросли на 1,9 млн  гривень

Щодо обов’язку реєстрації об'єктів оподаткування Податкова інформує

Щодо обов’язку реєстрації об'єктів оподаткування

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що з метою проведення податкового контролю відповідно до вимог п.63.3 ст.63 Податкового кодексу України платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).  

Юридична особа протягом року може перейти на спрощену систему Податкова інформує

Юридична особа протягом року може перейти на спрощену систему

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до п.п. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм цього Кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

У разі зміни прізвища, місця проживання – необхідно повідомити податкову Податкова інформує

У разі зміни прізвища, місця проживання – необхідно повідомити податкову

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п. 70.7 ст.70 Податкового кодексу України фізичні особи - платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну своїх реєстраційних даних (зміна місця проживання, прізвища, імені, по батькові, тощо) протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою №5ДР.