Податкова інформує

Про сплату транспортного податку за автомобіль, який є об’єктом оподаткування, якщо його викрадено

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що у разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, який є об’єктом оподаткування, транспортний податок за такий легковий автомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якому мав місце факт незаконного заволодіння легковим автомобілем, якщо такий факт підтверджується відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, виданим уповноваженим державним органом

Податкова інформує

Щодо звільнення ФОП від сплати єдиного податку

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних дніввідповідно до п. 295.5 ст. 295 Податкового кодексу України.

Податкова інформує

Застосування РРО платниками спрощеної системи оподаткування

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що використання РРО/ПРРО є обов’язковим для всіх платників єдиного податку ІІ – IV груп. Звільняються від використання в своїй діяльності РРО/ПРРО: платники єдиного податку І групи; платники, які не здійснюють розрахункових операцій. 

Податкова інформує

Про терміни подачи заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та ставки ЄП новоствореними ФОП для першої або другої групи

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що згідно із п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої – третьої груп здійснюється відповідно до підпунктів 298.1.1 – 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 ПКУ.

Податкова інформує

Внесення розмінної монети в РРО або ПРРО

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що суб’єкти господарювання повинні забезпечувати наявність у касі банкнот, обігової та/або розмінної монети для видачі здачі (за винятком тих номіналів монет (банкнот), карбування та випуск в обіг/додатковий випуск в обіг яких припинено Національним банком України з урахуванням бонусних програм лояльності та/або наявності пристроїв для приймання монет. Суб’єкти господарювання в разі прийняття НБУ рішення щодо припинення карбування та випуску в обіг/додаткового випуску в обіг певних номіналів монет зобов’язані здійснювати заокруглення загальної суми покупки в порядку, передбаченому нормативно-правовим актом НБУ з питань, що регулюють обіг монет дрібних номіналів.

Податкова інформує

До місцевих бюджетів Дубенського району надійшло 4,6 мільйони гривень податку на нерухоме майно

Протягом січня-лютого 2024 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевих бюджетів громад Дубенщини 4,6 млн гривень, що майже на 1,4 млн. гривень. або на 42,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Податкова інформує

До податкової знижки враховують лише сплачений податок на доходи фізичних осіб

Головне управління ДПС у Рівненській області роз’яснює, якщо податковий агент утримав, але не сплатив податок на доходи фізичних осіб до бюджету, то фізична особа не матиме права на податкову знижку.

Податкова інформує

Найманий працівник має бути оформлений роботодавцем відповідно до вимог чинного законодавства

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що будь-яке використання найманої праці має бути оформлене роботодавцями відповідно до вимог чинного законодавства.

Податкова інформує

Отримання інформації від ДПС через мобільний застосунок «Моя податкова»

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що що «Моя податкова» – безкоштовний мобільний застосунок забезпечить громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки.