Податкова інформує

Власники нерухомості Демидівської та Боримельської громад сплатили майже 1,7 млн грн податку

Власники об’єктів нерухомості Демидівської та Боримельської громад у протягом дев’яти місяців 2023 року сплатили  до місцевих бюджетів громад 1699,5 тис гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Цьогорічні показники данного платежу перевищили надходження  минулого року на 554 тис гривень.

Податкова інформує

Мешканці Демидівської та Боремельської громад сплатили майже 44 млн гривень податку на доходи фізичних осіб

За підсумками девяти місяців 2023 року з легальних доходів мешканців Демидівської та Боримельської громад до бюджетів усіх рівнів сплачено 43,7 млн гривень ПДФО. Сума перерахованого місцевими працедавцями ПДФО на 700 тис гривень перевищує аналогічні показники минулого року.  

Податкова інформує

Застосування РРО/ПРРО у разі реалізації на території села, селища підакцизних товарів

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що підакцизні товари (продукція) – товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які Податковим кодексом України встановлено ставки акцизного податку.

Податкова інформує

Декларацію для отримання податкової знижки можна подати через Електронний кабінет

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що декларацію про майновий стан і доходи, з метою отримання податкової знижки, можна подати через Електронний кабінет. Особи, які мають особистий ключ кваліфікованого електронного підпису можуть скористатись сервісом «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Цей сервіс дозволяє сформувати декларацію з частковим заповненням на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та відомостей щодо об'єктів нерухомого (рухомого) майна.

Податкова інформує

Закон України № 3219-ІХ виключає з оподаткованого доходу суму благодійної допомоги внесену на нацбезпеку

Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує про нововведення Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон 3219), які набули чинності 01.08.2023. 

Податкова інформує

Використання КОРО та РК під час відключення електроенергії

Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, що суб’єктам господарювання, які використовують РРО надано можливість у разі тимчасового, не більше 7 робочих днів, відключення електроенергії проводити розрахункові операції із використанням належним чином зареєстрованих книг обліку розрахункових операцій (КОРО) та РК або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного РРО, а після відновлення постачання електроенергії необхідно провести через РРО суми розрахунків за час роботи з використанням РК, а також відповідно до контрольної стрічки (у випадку обнулення оперативної пам’яті) - за час роботи, що передував відключення електроенергії, окремо, за кожною ставкою податку на додану вартість, акцизного податку або іншого податку (збору) та виконати Z-звіт. За потреби виконується операція “службове внесення” на суму готівки, що зберігається на місці проведення розрахунків.