Податкова інформує

Фізичні особи, які вийшли на пенсію не за віком, після досягнення ними пенсійного віку, мають право на пільгу щодо сплати земельного податку

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) від сплати земельного податку звільняються особи з інвалідністю першої і другої групи, фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років, пенсіонери (за віком), ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України від 22 жовтня 1993 року № 3551-XII «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» зі змінами та доповненнями, та фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. 

Як зареєструвати ПРРО

Як зареєструвати ПРРО Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що  cуб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП).

Порядок та підстави відмови в реєстрації РРО

Порядок та підстави відмови в реєстрації РРО Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 8 глави 2 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок), протягом двох робочих днів після отримання заяви про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-РРО (далі – реєстраційна заява за ф. № 1-РРО) (додаток 1 до Порядку) за ідентифікатором форми J/F1311406 контролюючий орган відмовляє в реєстрації реєстратора розрахункових операції (далі – РРО), якщо:

Ведення обліку товарних запасів для ФОП передбачає наявність підтверджуючих документів

Ведення обліку товарних запасів для ФОП передбачає наявність підтверджуючих документів Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов'язані вести в порядку, встановленому законодавством, облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів (послуг), що відображені в такому обліку.

Податкова інформує

Про строк служби РРО

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 2 Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 травня 2004 року № 601 із змінами і доповненнями, строк служби — строк, протягом якого виробник (постачальник) гарантує працездатність реєстратора розрахункових операцій, у тому числі комплектувальних виробів та його складових частин, збереження інформації у фіскальній пам’яті за умови дотримання користувачем вимог експлуатаційних документів. Строк служби реєстраторів розрахункових операцій встановлює виробник цієї продукції. 

Податкова інформує

Малий бізнес Демидівської та Боремельської громад поповнив місцеві скарбниці на 9,4 млн гривень єдиного податку

За дев’ять  місяців 2023 року до місцевих бюджетів Демидівської та Боримельської громад від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування, надійшло 9400 тис гривень єдиного податку.

Податкова інформує

Дії ФОП, відносно якого в ЄДР внесений запис про припинення підприємницької діяльності, для зняття з обліку в контролюючому органі

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що відповідно до п.п. 6 п. 11.18 розд. XI Порядку № 1588 після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа – платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності. 

Податкова інформує

Власники нерухомості Демидівської та Боримельської громад сплатили майже 1,7 млн грн податку

Власники об’єктів нерухомості Демидівської та Боримельської громад у протягом дев’яти місяців 2023 року сплатили  до місцевих бюджетів громад 1699,5 тис гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Цьогорічні показники данного платежу перевищили надходження  минулого року на 554 тис гривень.