Податкова інформує

Обов’язок застосування РРО/ПРРО та ведення товарних запасів у ФОП

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що фізичні особи-підприємці, у тому числі платники єдиного податку ІІ-ІV групи, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО у випадку здійснення «розрахункових операцій» у розумінні Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 №265/95-ВР.

Податкова інформує

Щодо здійснення безготівкових розрахунків

Головне управління ДПС в Рівненській області повідомляє, що  починаючи з 1 січня 2023 року торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб (крім торговців фізичних осіб – підприємців – платників єдиного  податку  першої  групи, торговців, які  здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власноручно вирощеної або відгодованої продукції), повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги).

Податкова інформує

Про повернення коштів за не отриманий товар, якщо оплата проводилася через РРО з використанням банківської платіжної картки

Головне управління ДПС в Рівненській області повідомляє, що  відповідно до п. 1 та п. 2 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосування електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані:

Податкова інформує

Застосування реєстраторів розрахункових операцій та проведення розрахунків

Головне управління ДПС у Рівненській області  наголошує, що у зв’язку з прийняттям Закону України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відбулися зміни в порядку проведення розрахунків, застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та відповідальності за порушення порядку проведення розрахункових операцій. 

Податкова інформує

За користування надрами платники Дубенщини сплатили до бюджету понад 1,6 млн гривень

Впродовж січня-вересня 2023 року за користування надрами для видобування корисних копалин платники податків Дубенського району до бюджетів всіх рівнів сплатили 1653 тис гривень рентних платежів. В порівнянні з надходженнями минулого року, цьогорічна сплата зросла на 274 тис гривень.

Податкова інформує

З легальних доходів жителів Дубенського району сплачено понад 1,1 млрд гривень ПДФО

За підсумками дев’яти місяців 2023 року платниками податків Дубенського району до бюджетів усіх рівнів сплачено 1141,3 млн гривень ПДФО. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження до зведеного бюджету цього податку зросли на  250,6 млн гривень