Податкова інформує

Щодо надсилання податкової вимоги та відомості, які вона повинна містити

Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, що відповідно до п. 59.3 ст. 59 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) податкова вимога разом з детальним розрахунком суми податкового боргу надсилається не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов’язання.

Податкова інформує

Коли необхідно перереєструвати ПРРО

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 8 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (далі – Порядок № 317) перереєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) здійснюється у разі зміни найменування (прізвища, імені, по батькові (за наявності)) або податкового номера суб’єкта господарювання (без державної реєстрації припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця), найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО. Для перереєстрації подається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО  (додаток 1 до Порядку № 317) (далі – Заява) з позначкою «Перереєстрація».

Податкова інформує

Платники Дубенського району сплатили до бюджету майже 90 млн грн єдиного податку

Платники податків Дубенського району, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, за  девять місяців 2023 року сплатили до місцевих бюджетів  89,8 млн гривень єдиного податку. Слід відзначити, що місцеві громади Дубенщини з початку поточного року отримали від спрощенців на 6,4 млн гривень більше проти аналогічного періоду минулого року.