Податкова інформує

Окремі питання реєстрації ПРРО

 Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, які дії суб’єкта господарювання, який після подання реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО (J/F1316603, далі – заява) отримав квитанцію з помилкою «Адреса розміщення ГО не відповідає реєстраційним даним», якщо вказана платником у заяві адреса відповідає даним, зазначеним у повідомленні ф. 20-ОПП.

Податкова інформує

Обов’язок застосування РРО/ПРРО та ведення товарних запасів у ФОП

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що фізичні особи-підприємці, у тому числі платники єдиного податку ІІ-ІV групи, зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО у випадку здійснення «розрахункових операцій» у розумінні Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 №265/95-ВР.

Податкова інформує

Надходження за спеціальне використання водних об'єктів на Дубенщині склали понад 1,3 млн гривень

За підсумками восьми місяців 2023 року підприємства Дубенського району, що у своїй діяльності використовують водні об`єкти, спрямували до бюджетів 1345 тис гривень рентної плати за спеціальне використання води. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 315 тис гривень

Податкова інформує

Місцеві бюджети Дубенщини з початку року поповнились на 992,2 млн гривень

Податкові надходження до місцевих бюджетів Дубенського районуі протягом восьми місяців цього року склали 992,2 млн гривень. Порівняно з січнем-серпнем минулого року надходження зросли на 239,6 млн гривень.

Податкова інформує

Щодо земельних ділянок, часток (паїв) для яких не визначається мінімальне податкове зобов’язання

Головне управління ДПС в Рівненській області повідомляє, що підпунктом 14.1.114 прим. 2 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що мінімальне податкове зобов’язання (далі – МПЗ) це – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ. Сума МПЗ, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить одній юридичній або фізичній особі, у тому числі фізичній особі – підприємцю, є загальним МПЗ.

Податкова інформує

Землевласники Демидівської та Боримельської громад сплатили 6,9 млн грн земельного податку

Упродовж січня-серпня 2023 року платники податків Демидівської та Боримельської громад перерахували до місцевих бюджетів громад 6,9 млн гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 675 тис гривень

Податкова інформує

Електронні сервіси

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу на зручність, доступність та комфортність запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, зареєструвати програмний РРО, дізнатися про строки сплати податків, а також іншу корисну інформацію.