Податкова інформує

Декларацію для отримання податкової знижки можна подати через Електронний кабінет

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що декларацію про майновий стан і доходи, з метою отримання податкової знижки, можна подати через Електронний кабінет. Особи, які мають особистий ключ кваліфікованого електронного підпису можуть скористатись сервісом «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Цей сервіс дозволяє сформувати декларацію з частковим заповненням на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та відомостей щодо об'єктів нерухомого (рухомого) майна.

Податкова інформує

Місцеві бюджети Дубенського району отримали від малого бізнесу 115,7 млн гривень єдиного податку

Бізнес - спільнота Дубенського району, що працює за спрощеною системою оподаткування протягом січня-жовтня 2023 року перерахувала до місцевого бюджету 115,7 млн гривень єдиного податку. Як повідомила начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Рівненській області Алла Панчук «Слід відзначити, що місцеві громади Дубенщини з початку поточного року отримали від спрощенців на 12,8 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду минулого року». 

Податкова інформує

Оподаткування доходів у вигляді виграшів та призів

Головне управління ДПС в Рівненській області звертає увагу, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, зокрема, доходи у вигляді виграшів, призів, які оподатковуються відповідно до норм п. 170.6 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Податкова інформує

Про земельний податок

Головне управління ДПС в Рівненській області нагадує, що всі громадяни України, які володіють рухомим або нерухомим майном, мають сплачувати обов’язкові платежі або податки державі. Зокрема, власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони звільнені від плати за землю.