Податкова інформує

Підприємства Рівненщини сплатили майже 910 млн гривень податку на прибуток

За 10 місяців 2023 року підприємства Рівненщини перерахували до зведеного бюджету 909,8 млн грн податку на прибуток, -  про це повідомив в.о.начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрій Троцко. Така сума на 441,45 млн грн перевищила надходження цього податку за аналогічний період минулого року.

Податкова інформує

Щодо порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» для платників, які обрали систему єдиного рахунку

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що з метою врегулювання механізму сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022 затверджено наказ Міністерства фінансів України №148  «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне  соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28.03.2023 року за №528/39584 (далі – Наказ №148). 

Податкова інформує

Малий бізнес Демидівської та Боремельської громад поповнив місцеві скарбниці на 12,4 млн гривень єдиного податку

За підсумками десяти місяців 2023 року до місцевих бюджетів Демидівської та Боримельської громад від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування, надійшло 12,4 млн гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження єдиного податку зросли на  845 тис гривень

Податкова інформує

Інформація про зміну облікових даних надається у формі № 20-ОПП

Головне управління ДПС у Рівненській області вчергове нагадує про необхідність, в разі зміни місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних, подання суб’єктами господарювання повідомлення до контролюючого органу. Інформацію про зміни платник має надавати використовуючи форму 20-ОПП.

Податкова інформує

Відповідальність податкового агента за неподання або несвоєчасне подання додатка 4ДФ до Розрахунку

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, та платники єдиного внеску зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (з розбивкою по місяцях звітного кварталу), до контролюючого органу за основним місцем обліку. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку – фізичній особі податковим агентом, платником єдиного внеску протягом звітного періоду. Запровадження інших форм звітності із зазначених питань не допускається.

Податкова інформує

Відновлено відповідальність за порушення порядку проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено відповідальність за порушення вимог Закону України  від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зокрема, з 01 серпня 2023 року відновлено застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону № 265 стосовно суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері  організації та проведення азартних ігор, купівлі/продажу іноземної валюти за порушення, які були вчинені до та під час воєнного стану. З 01 жовтня 2023 року для всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг відновлюється застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону № 265, з одночасним повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01 січня 2022 року по 30 вересня 2023 року включно. Зазначене звільнення від відповідальності та/або її скасування, згідно з нормами Закону № 3219, не поширюється на  суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами або діяльність у сфері  організації та проведення азартних ігор, купівлі/продажу іноземної валюти.

Податкова інформує

Рівненщина: на підтримку ЗСУ перераховано 607 млн грн військового збору

Впродовж січня – жовтня  2023 року платники податків області  спрямували на підтримку армії 607,5 млн грн військового збору, що більше як за десять місяців минулого року на 70 млн грн, або 13 відсотків. Про це інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Володимир Троцко.