Підприємці та аграрії Дубенського району спрямували до місцевих бюджетів понад 60 мільйонів гривень Податкова інформує

Підприємці та аграрії Дубенського району спрямували до місцевих бюджетів понад 60 мільйонів гривень

Підприємці та аграрії Дубенського району спрямували до місцевих бюджетів понад 60 мільйонів гривень За підсумками першого півріччя 2023 року представники малого і середнього підприємництва Дубенського району сплатили до місцевих бюджетів 60,3 млн гривень єдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 616 тис гривень.

Граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи Податкова інформує

Граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи

Граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) – для фізичних осіб – підприємців та  фізичних осіб, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування); 

Сплата орендної плати за земельні ділянки Податкова інформує

Сплата орендної плати за земельні ділянки

Сплата орендної плати за земельні ділянки Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що підпунктом 14.1.136 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності (далі – орендна плата) – обов’язковий платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою.

Платники Дубенського району спрямували до бюджетів громад  12,3 млн грн податку на нерухоме майно Податкова інформує

Платники Дубенського району спрямували до бюджетів громад  12,3 млн грн податку на нерухоме майно

Платники Дубенського району спрямували до бюджетів громад  12,3 млн грн податку на нерухоме майно За підсумками першого півріччя 2023 року власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів громад Дубенського району 12,3 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 6,5 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Щодо переходу торговців на безготівкові платежі Податкова інформує

Щодо переходу торговців на безготівкові платежі

Щодо переходу торговців на безготівкові платежі Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що Кабінет Міністрів України постановою від 29 липня 2022 року № 894 установив, що торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги), включаючи товари (послуги), реалізація (надання) яких здійснюється дистанційно, у такі строки:

Щодо закриття рахунків у фінансових установах у разі припинення підприємницької діяльності Податкова інформує

Щодо закриття рахунків у фінансових установах у разі припинення підприємницької діяльності

Щодо закриття рахунків у фінансових установах у разі припинення підприємницької діяльності  Головне управління ДПС у Рівненській області роз’яснює, що відповідно до ст. 69 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями, банки та інші фінансові установи зобов’язані надіслати повідомлення про відкриття або закриття рахунка платника податків – юридичної особи (резидента і нерезидента), у тому числі відкритого через його відокремлені підрозділи, чи самозайнятої фізичної особи до контролюючого органу, в якому обліковується платник податків, у день відкриття/закриття рахунка.

Надходження за спеціальне використання водних об`єктів на Дубенщині склали майже 900 тис гривень Податкова інформує

Надходження за спеціальне використання водних об`єктів на Дубенщині склали майже 900 тис гривень

Надходження за спеціальне використання водних об`єктів на Дубенщині склали майже 900 тис гривень За підсумками п’яти місяців 2023 року підприємства Дубенського району, що у своїй діяльності використовують водні об`єкти, спрямували до бюджетів 899,5 тис гривень рентної плати за спеціальне використання води. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 309 тис гривень