Фото без опису

В рамках еко-проєкту проводиться пілотна інвентаризація зелених зон

 

У Демидівській територіальній громаді відбувся перший польовий виїзд з інвентаризації зелених зон. Волонтери разом із координаторами відвідали рекреаційну зону поблизу Хрінницького водосховища і відповідно до спеціально розробленої методики описали майже 90 дерев. Учасники фіксували точне місцезнаходження кожного дерева, діаметр та висоту стовбура, розміри та стан крони, рівень освітленості - загалом 12 параметрів. Опісля всі дані будуть внесені до програмного комплексу i-Tree Eco. Це дозволить сформувати базу даних і у формі аналітичного звіту оцінити корисність і кількість екосистемних послуг, які отримують люди від дерев.

- Даний проєкт дозволить власникам зелених насаджень більш ефективно управляти ними, адже це неможливо без володіння всією інформацією про ці об'єкти. Надалі буде сформовано звіт та презентовано на сесії Демидівської селищної ради, - зазначила координаторка проєкту Анастасія Дишкант.

Зазначена діяльність відбувається у рамках проєкту "Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: іTree4UA", що був підтриманий в рамках відкритого Всеукраїнського конкурсу пілотних громад, проведеного ГО УЕК «Зелена Хвиля». i-Tree Eco дозволяє оцінювати низку екосистемних послуг дерев як у відповідних одиницях виміру, так і в грошах, що створює чудові можливості для адвокації важливості зелених зон у населених пунктах. Із 2006 року додаток широко використовується муніципалітетами не тільки в усіх штатах Америки, а й в країнах більшості континентів світу.

- До діяльності можуть приєднатися всі бажаючі: учні та студенти, громадські активісти та просто небайдужі жителі громади. У нас заплановано ще два польові виїзди - у с. Пляшева та смт Демидівка. Деталі можна дізнатися на нашій фейсбук-сторінці або за телефоном 068-6212079, - розповіла комунікаційна менеджерка проєкту Ольга Щербатюк.

Пілотний проєкт здійснюється у рамках проєкту “Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: iTree4UA” за координації ГО УЕК “Зелена Хвиля” та за фінансової підтримки US Forestry Service International Programs у партнерстві з Davey Tree Expert Company (розробники продуктів i-Tree у США)

Фото без описуФото без описуФото без опису