Податкова інформує

Власники нерухомості Демидівської та Боремельської громад сплатили майже 590 тис грн податку

Власники нерухомості Демидівської та Боремельської громад сплатили майже 590 тис грн податку Власники об’єктів нерухомості Демидівської та Боремельської громад у січні-квітні 2023 року сплатили  до місцевих бюджетів 589,9 тис гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Порівняно з минулорічними показниками, надходження даного платежу зросли на  83 тис гривень

Податкова інформує

Громадяни можуть звернутися до податкового органу для звірки даних з плати за землю

Громадяни можуть звернутися до податкового органу для звірки даних з плати за землю Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони звільнені від плати за землю. Контролюючі органи обчислюють суми земельного податку та надсилають або вручають особисто платнику за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року повідомлення-рішення. В свою чергу, фізичні особи сплачують земельний податок протягом 60 днів з дня вручення повідомлення – рішення.

Податкова інформує

Щодо відкликання податкового повідомлення-рішення і податкової вимоги

Щодо відкликання податкового повідомлення-рішення і податкової вимоги Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу, що податкове повідомлення-рішення або податкова вимога вважаються відкликаними, якщо:

Податкова інформує

Фізична особа, яка має статус внутрішньо переміщеної особи, має право на податкову знижку за понесеними витратами по оренді житла

Фізична особа, яка має статус внутрішньо переміщеної особи, має право на податкову знижку за понесеними витратами по оренді житла

Податкова інформує

Землевласники Демидівської та Боремельської громад сплатили майже 2,9 млн грн земельного податку

Землевласники Демидівської та Боремельської громад сплатили майже 2,9 млн грн земельного податку За січень-квітень 2023 року платники податків Демидівської та Боремельської громад перерахували до місцевих бюджетів громад 2884 тис гривень плати за землю.

Податкова інформує

Про нарахування та сплату ЄСВ для ФОП у 2023 році

Про нарахування та сплату ЄСВ для ФОП у 2023 році Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що платники єдиного податку зобов'язані сплачувати ЄСВ у розмірі, не меншому від мінімального страхового внеску, який обчислюється як добуток МЗП та ставки ЄСВ (22%).

Податкова інформує

Податкова знижка у разі отримання іпотеки

Податкова знижка у разі отримання іпотеки Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року, частину суми процентів, сплачених ним за користування іпотечним житловим кредитом.

Податкова інформує

Додаток розрахунку МПЗ є невід’ємною частиною податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи

Додаток розрахунку МПЗ є невід’ємною частиною податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578, яким затверджено форми податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи, внесено зміни, зокрема, декларацію доповнено Додатком 3, який дозволяє відобразити розрахунок мінімального зобов’язання за податковий (звітний) рік.

Податкова інформує

Громади Дубенського району отримали в розпорядження 26,7 млн гривень плати за землю

Громади Дубенського району отримали в розпорядження 26,7 млн гривень плати за землю Протягом січня-квітня 2023 року місцеві бюджети Дубенського району  отримали 26,7 млн гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 6 млн гривень.