Податкова інформує

Порядок застосування пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у разі наявності декількох об’єктів житлової нерухомості

Порядок застосування пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у разі наявності декількох об’єктів житлової нерухомості  Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що підпунктом 266.4.1. п. 266.4 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено, що база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи платника податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зменшується:

Податкова інформує

Нюанси, як подати декларацію для отримання податкової знижки

Нюанси, як подати декларацію для отримання податкової знижки Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан і доходи за результатами 2022 року, яка подається до 31 грудня 2023 року.

Податкова інформує

До місцевих бюджетів Дубенщини платники акцизного податку сплатили 2,9 млн гривень

До місцевих бюджетів Дубенщини платники акцизного податку сплатили 2,9 млн гривень Упродовж січня-квітня 2023 року платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів  до місцевих бюджетів громад Дубенського району сплачено 2,9 млн гривень.

Податкова інформує

Власники земельних ділянок та нерухомості повинні сплатити податок

Власники земельних ділянок та нерухомості повинні сплатити податок Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що відповідно до норм Податкового кодексу України, фізичні особи, які мають у власності квартири, будинки, об’єкти нежитлової нерухомості, земельні ділянки є платниками податку за таке майно.

Податкова інформує

Платники Дубенського району сплатили майжн 469 млн грн ПДФО

Платники Дубенського району сплатили майжн 469 млн грн ПДФО Одним із основних джерел наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб. Сплачуючи його, наші краяни дбають про добробут територіальних громад.

Податкова інформує

При несплаті ФОПом єдиного внеску, страховий стаж для призначення йому пенсії нараховуватися не буде.

При несплаті ФОПом єдиного внеску, страховий стаж для призначення йому пенсії нараховуватися не буде. Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що 24 лютого 2022 року, відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», в Україні введено режим воєнного стану. 15 березня 2022 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» № 2120-IX відповідно до якого з 1 березня 2022 року до припинення воєнного стану, а також протягом дванадцяти місяців після такого припинення фізичні особи – підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства, мають право не сплачувати єдиний внесок за себе.

Податкова інформує

Нюанси реєстрації ПРРО

Нюанси реєстрації ПРРО Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, які дії суб’єкта господарювання, який після подання реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО (J/F1316603, далі – заява) отримав квитанцію з помилкою «Адреса розміщення ГО не відповідає реєстраційним даним», якщо вказана платником у заяві адреса відповідає даним, зазначеним у повідомленні ф. 20-ОПП.

Податкова інформує

Військовослужбовець який отримує грошове забезпечення не має права на застосування податкової знижки

Військовослужбовець який отримує грошове забезпечення не має права на застосування податкової знижки Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що право на податкову знижку має фізична особа, яка є найманою особою, виключно до доходів, одержаних протягом року у вигляді заробітної плати.