Фото без опису

5 січня 2022 року відбулося 6 засідання Молодіжної ради при Демидівській селищній раді ІІ скликання. Вперше з карантинних часів, засідання пройшло у звичному офлайн-форматі, якого так всім не вистачало.

Першим питанням розглянули Звіт голови Молодіжної ради за 2022 рік. Минулий рік був непростий для всіх, в тому числі і для місцевої молоді. Тим не менше небайдужі молоді дівчата і хлопці не лишалися осторонь важливих проєктів, заходів і брали участь у посиленні стійкості країни і громади. У 2022 рік ми увійшли з новою Програмою розвитку молодіжної політики на території Демидівської територіальної громади на 2022-2024 роки. А ще 2022 був оголошений роком молоді у Рівненській області. Еко-свідомі хлопці і дівчата взяли участь у пілотній інвентаризації зелених зон в громаді. Також долучалися до тренінгів з надання першої домедичної допомоги, такі заняття знайшли великий запит серед місцевого населення.

До Дня вишиванки 19 травня представники Молодіжної ради організували кінопоказ фільму "Спадок нації" в укритті Демидівського ліцею. До Міжнародного дня захисту дітей провели мультпокази для юних глядачів.

У червні на Демидівщині відбувся грандіозний БУР-табір, до його лав зголосилися і наші молоді активісти. В рамках табору відбулися цікаві активності, екскурсії, лекції, а ще всі брали участь у ремонті будинків для потребуючих сімей ВПО.

У липні долучилися до ініціативи ГО "Сприяння розвитку села" із посилення Молодіжної ради, провели драйвові толоки, змістовні тренінги і неформальні зустрічі з колегами.

Вперше відзначали День молоді разом з європейськими країнами 12 серпня, з нагоди свята проведено разом з КЗ "ЦФЗН "Спорт для всіх" Демидівської селищної ради благодійну ініціативу "Спортивна громада - сильна армія".

А в кінці року долучилися до проєкту з відбудови молодіжної політики за підтримки ГО "Платформа публічної демократії".

Наступним питанням розглянули пропозицію голови МР Сергія Щербатюка про складання повноважень і пропозицію про обрання нового голови МР. Одноголосно обрано Володимира Колесника новим головою Молодіжної ради. Також підтримали кандидатуру Володимира делегатом до Молодіжної ради при Рівненській обласній державній адміністрації.

На завершення обговорили участь членів МР у проєкті «Посилюємо локальні консультативно-дорадчі органи у малих громадах – зміцнюємо активізм серед ВПО-молоді».

Фото без опису