Фото без опису

Все, що живе на світі, уміє розмовляти.

Уміють говорити зайці і зайченята,

по-своєму говорять і риби серед моря,

і у садочку пташка, і у траві комашка...

Говорять навіть квіти з блискучими зірками...

А як говорять діти? - так, як навчає мати.

Кожна дитина, яка приходить у цей світ, - унікальна і неповторна. Кожна є маленькою особистістю зі своїм характером, зі своїми радощами і печалями. І найважливіше завдання дорослого - не лише оточити дитину любов'ю та ласкою, а й зрозуміти дитячу душу, допомогти попередити або подолати труднощі, які можуть спіткати її на життєвому шляху. Кожна дитина - це великий трудівник. І головна її праця - пізнання світу. Вона не лише оволодіває навичками самообслуговування, а й, за необхідності, може допомогти дорослим. З маленького немовляти дитина перетворюється на повноцінного співрозмовника, що не лише підтримує розмову, а висловлює власні думки, роздуми, переживання, захоплення.

Мовлення - дуже складна психічна функція. Його нормальний розвиток можливий лише за умови сформованості мислення, уваги, пам'яті, рухової сфери дитини. Будь-яке відхилення у розвитку названих процесів обов'язково позначається на стані мовлення дитини.

Вивченням мовлення дітей займається багато наук: психологія, педагогіка, лінгвістика. Але серед них є окрема галузь науки, що вивчає порушення мовленнєвого розвитку, - логопедія. Це психолого-педагогічна наука, яка за допомогою спеціальних методів вивчає проблеми виявлення (діагностики), попередження та виправлення (корекції) порушень мовлення як у дітей, так і у дорослих.

Процес оволодіння дитиною мовлення надзвичайно цікавий та своєрідний. Рушійні сили цього процесу приховані у самій природі людини - поребі у спілкуванні. А мова є найзручнішим та універсальним засобом для цього.

З метою розвитку мовлення та комунікативних навичок, усунення порушень мовленнєвої активності у дітей вчителем-логопедом КУ "Демидівський ІРЦ" систематично проводяться заняття (групові та індивідуальні) із дітьми з особливими освтніми потребами.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису