Фото без опису

Проведено семінар-практикум для корекційних педагогів громади!

 

10 березня 2023 року на базі комунальної установи "Демидівський інклюзивно-ресурсний центр" відбувся семінар-практикум на тему "Інклюзія. Корекційна робота з дітьми з ООП".

20 корекційних педагогів із закладів загальної середньої та дошкільної освіти мали змогу обговорити проблемні питання проведення корекційно-розвиткових занять.

Фахівці (консультанти) ІРЦ: - Тетяна Шимчук надала практичні рекомендації щодо корекції когнітивних та емоційно-вольових процесів у роботі з дітьми із ООП; - Інна Кіндратів провела практичне заняття з використання гри на корекційно-розвиткових заняттях з розвитку мовлення; - Роман Паньков запропонував присутнім виконати руханки: пальчикову гру "Прапор" та кінезіологічні вправи.

Вчитель ОЗ Демидівського ліцею Надія Рослюк поділилась досвідом використання гри на розвиток пізнавальних процесів.

У підсумках роботи семінару було надано багато рекомендацій для вчителів, які працюють із дітьми з особливими потребами. Учасники семінару зауважили, що співпраця родини і школи має ґрунтуватися на взаємоповазі, рівноправному партнерстві, а педагогічний колектив та колектив батьків має бути єдиним живим організмом, об’єднаним спільною метою, гуманними стосунками та високою відповідальністю.