Фото без опису

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, у період з 15.04 по 19.04  у Рудківському ліцеї відбувся тиждень знань безпеки життєдіяльності.

Головною метою тижня було роз’яснення дій, спрямованих на забезпечення безпеки та захисту населення, територій та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, їх попередження, навчання учнів поведінки в екстремальних умовах, пропаганда діяльності єдиної системи цивільного захисту та її структурних підрозділів.

Відповідно до тематики тижня  були проведені такі заходи: години інформування та бесіди на тему: «Поняття про джерела струму, їх небезпечність для життя та здоров’я людини», «Безпека руху-це життя», «Заходи безпеки під час збирання металевого брухту», «Небезпека інтернету», виставка літератури «Подбай про свою безпеку», демонстрація відео «Дії при виявлені вибухового пристрою та при загрозі терористичного акту», «Небезпека при експлуатації електроприладів та електромереж», «Пожежа в квартирі», соціальна реклама «Сірники дітям не іграшки», «Дитина не товар», у яких відображалося, як потрібно чинити, якщо є загроза життєдіяльності, класні керівники проводили виховні години «Надзвичайні ситуації техногенного характеру», «Здоровий спосіб життя. Правила та рекомендації», «Безпечна поведінка-запорука здорового та щасливого життя», «Вогонь друг, вогонь ворог», практичні заняття « Правила поведінки під час пожежі», «Користування вогнегасниками». За поданим сигналом тривоги було відпрацьовано евакуацію всіх учасників освітнього процесу у випадку виникнення надзвичайної ситуації- виявлення вибухонебезпечних предметів. Найбільше дітям припала до душі квест-гра «Наша безпека - в наших руках». Отримавши цукерки, вони і не помітили, що  уже стали учасниками тієї чи іншої команди: кольори обгорток і визначили їхню долю у цьому квесті. Керівник заходу Прендецька Валентина Іванівна вручила капітанам маршрутні листи, на яких були написані назви станцій.

 Усього було представлено 9 етапів, які мали на меті пригадати теоретичний матеріал та розвинути практичні навички щодо нижче перерахованих тем. На станції «Перешкоди» під керівництвом вчителя фізичного виховання Гончарука М.О. потрібно було пройти по мотузці, перекинути обруч через себе, перебрати мотузку з вузликами, перестрибнути через планку, обійти степ-платформи. На наступному етапі під назвою «Небезпечні речовини» , за яку відповідала учениця 11 класу Приймак Д., команди відгадували речовину за описом, називали  засоби індивідуального захисту щодо потрапляння її в організм та вказували  ознаки того чи іншого отруєння. На зупинці  «Виживання в лісі»  учасники команд показували свої знання щодо розподілу рослин, ягід та грибів на отруйні та їстівні під керівництвом вчителя біології Прендецької В.І.. Станція - «Запобігти, врятувати, допомогти», організатором якої була директор Гончарук Л.О., вимагала від учасників  укомплектувати «екстрену» валізу під час надзвичайних ситуацій.  Наступне випробування- «Стихійні лиха», відповідальний Копчак М.М.. Тут  учасники продемонстрували теоретичні знання у розподілі природних лих відповідно до стихій. Найцікавіший етап, «Долікарська допомога», відбувався на медпункті на чолі з сільським фельдшером Воробей В.І. та ученицею11 класу Гончарук М.: учні наосліп обирали вид травми і, користуючись підручними матеріалами, надавали долікарську допомогу потерпілим. У шкільному спортзалі знаходилася зупинка «ЦЗ-це не жарти», за організацію та проведення якої відповідав Предецький П.І., Тут учням було необхідно одягти протигаз, назвати засоби індивідуального захисту органів дихання . Заключними станціями стали «Розумники та розумнички» відповідальні  Ходорчук В.М. і учениця 11 класу Артемчук М. та «Пожежа», організатор  завгосп Блищик С.О., на яких  члени команд  демонстрували свої теоретичні знання у повному обсязі.  Учні прекрасно вжилися в роль «Пожежників», «Рятувальників» та «Захисників». По закінченню тижня знань безпеки життєдіяльності всі команди були нагороджені грамотами.

 Ми впевнено можемо сказати, що такі заходи стануть традицією у нашому закладі.

Отже, учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя.

                                                                                               Учні 11 класу      Артемчук Марія

                                                                                                                              Приймак Діана

                                                                                                                              Гончарук Марія

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису