Фото без опису

  16 листопада, у Міжнародний день толерантності, у Пляшевському ліцеї було проведено ряд заходів. Зореслава Миколаївна Василець, практичний психолог закладу загальної середньої освіти, з учнями 5 класу провела тренінгове заняття «Планета Толерантності», метою якого було знайомство учнів з поняттям «толерантність». Обговорили значення толерантності в демократичному суспільстві: аналізували життєві ситуації, засвоювали навички толерантної поведінки, вчилися толерантному ставленню до оточуючих, відпрацьовували навички безконфліктного спілкування, розвивали фантазію, творчі здібності.
  Старшокласники, Олеся Романюк, Марія Заводська, Катерина Криштоф (учениці 10 класу) завітали до учнів 2 класу, щоб провести з молодшими школярами інтерактивний захід «Толерантність врятує світ». Учениці розповіли дітям, що означає цей термін, а також пограли у ігри: «Доповни речення», «Скажи одним словом» «Асоціативний ряд». А вдало підібрані за темою вірші допомогли закріпити знання про толерантність. Проведений захід приніс емоційне задоволення і старшокласникам, і молодшим школярам.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

  Марія Миколаївна Хміль, бібліотекар Пляшевської шкільної бібліотеки-філії, для маленьких читачів провела урок гарної поведінки «Поспішаймо творити добро». Діти ознайомилися з тематичною поличкою «Толерантність врятує світ». В ході уроку дізнались, що таке «толерантність», відповідали на питання «Що таке добро?», «Кого називають добрим, чуйним?», ділилися враженнями від прочитаних творів про добро письменника В.Сухомлинського», а також пригадали прислів’я та приказки про доброту, чуйність. На заході створили квітку толерантності, яка стала окрасою тематичної полички. На завершення всі учасники уроку домовилися не лише знати і пам’ятати про головні принципи толерантності, але й дотримуватися їх.
  Адміністрація ліцею дякує всім за активну участь у підготовці та проведенні заходів. Сподіваємося, що вони залишать глибокий слід в душі кожного, допоможуть нам усім зрозуміти, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, терпимість, дотримання рівноправності на ділі врятують світ. 

Лариса Сьомак, 
заступник директора з навчальної роботи