Стратегічне планування розвитку вже тривалий час застосовується в Україні, але досі воно давало позитивний результат переважно в містах обласного значення, які мали більш-менш відповідні для цього людські та матеріальні ресурси, а також волю керівництва міста для реалізації плану.
В процесі децентралізації влади в Україні з’являються нові спроможні територіальні громади, які досі не мали досвіду такого планування свого розвитку. Вони мають самостійно, виходячи з власних інтересів, визначати і планувати власне майбутнє з використанням сучасних методик.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

  Демидівською селищною радою було прийнято рішення про розроблення Стратегії розвитку Демидівської селищної ради на 2018-2022 роки, головною метою якого є формування нового бачення сталого місцевого розвитку об‘єднаної громади в умовах децентралізації та процесів добровільного об’єднання громад, спільно з реалізацією завдань кардинального покращення якості життя мешканців громади шляхом комплексної зміни системи управління громадою, підвищення конкурентоспроможності місцевої економіки, інвестиційної привабливості, якості життя у громаді через ефективне використання ресурсів та реалізацію узгоджених інтересів місцевої влади, громади та бізнесу.
27 березня у приміщенні Будинку культури селищної ради відбулось перше засідання робочої групи зі стратегічного планування. У роботі засідання взяли участь працівники селищної ради, лікарі, директори шкіл та вчителі, працівники культури та завідуючі ДНЗ, а також старости сіл, що входять до складу громади, депутати, приватні підприємці, громадські активісти. До роботи над розробкою Стратегії розвитку також залучений експерт Рівненського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Тарас Микитин.
   Голова робочої групи, перший заступник селищного голови Сергій Герук у вступному слові звернув увагу на важливості розробки якісного середньострокового плану розвитку ОТГ та сприянні діяльності Робочої групи зі стратегічного планування розвитку громади. Також відбулася презентація результатів опитування підприємців та мешканців громади.
Тарас Микитин ознайомив присутніх із ключовими засадами розробки стратегії, методологією та основними етапами стратегічного планування. Було проведено SWOT-аналіз на основі матеріалів дослідження соціально-економічного стану населених пунктів, що входять до складу ОТГ.
   Всі учасники робочої групи активно включились в процес і приймали безпосередню участь при  визначенні сильних та слабких сторін громади, ризиків та можливостей.