Податкова інформує

Про включення до реєстру волонтерів

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що Державна податкова служба здійснює ведення реєстру волонтерів. Тож всім бажаючим проводити діяльність пов’язану із наданням допомоги ЗСУ або населенню, необхідно подати відповідні документи особисто, до будь-якого органу податкової служби, або поштою до органу ДПС за місцем реєстрації.

Податкова інформує

Якщо об’єкт декларування знаходиться за межами України, то документи необхідно перекласти на українську мову

Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, що відповідно до абзацу десятого пп. 7.2 п. 7 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів декларування шляхом додання до одноразової (спеціальної) добровільної декларації засвідчених належним чином копій документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі якщо такі об’єкти знаходяться (зареєстровані) за межами України.

Податкова інформує

Хто відповідає за застосування ПСП без отримання від працівника заяви про її застосування?

Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, що відповідно до п.п. 169.2.1 п. 169.2 ст. 169 розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року N 2755-VI податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування.

Податкова інформує

Про оподаткування доходу, отриманого фізичною особою – спадкоємцем від продажу майнового сертифікату юридичній особі

Головне управління ДПС у Рівненській області  інформує, що згідно з п.п. 165.1.40 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума доходу, отриманого платником податку внаслідок відчуження акцій (інших корпоративних прав), одержаних ним у власність в процесі приватизації в обмін на приватизаційні компенсаційні сертифікати, безпосередньо отримані ним як компенсація суми його внеску до установ Ощадного банку СРСР або до установ державного страхування СРСР, або в обмін на приватизаційні сертифікати, отримані ним відповідно до закону, а також сума доходу, отриманого таким платником податку внаслідок відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення, земельних часток (паїв) за нормами безоплатної передачі, визначеними ст. 121 Земельного кодексу України від 25 жовтня 2001 року № 2768-III із змінами та доповненнями залежно від їх призначення, та майнових паїв, безпосередньо отриманих ним у власність у процесі приватизації.

Податкова інформує

Про зняття з обліку у контролюючих органах ФОП у разі її смерті, оголошення померлою або визнання такої особи безвісно відсутньою

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що зняття з обліку фізичної особи – підприємця у контролюючих органах здійснюється на підставі відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця у разі її смерті, або оголошення її померлою, або визнання її безвісно відсутньою.