22 травня 2024 року у Берестечківській громаді відбулася партнерська зустріч учасників спільної міжмуніципальної та міжрегіональної ініціативи «Відновлення гідрологічного режиму річки Стир та її приток». Представники 4-х громад – Берестечка з Волині (секретар міської ради Орися Максимець), Боремля (сільський голова Віктор Корінь) та Демидівки (селищний голова Сергій Радченко) з Рівненщини, а також Лопатина з Львівщини (селищний голова Олег Микитин) обговорили проблематику ефективного використання витоків річки Стир та розвитку сфер рекреації, агрогалузі та туризму.

До зустрічі також долучились керівники регіональних офісів водних ресурсів – Волинської (Роман Євліков), Рівненської (Ігор Мосійчук) та Львівської областей (Басейнове управління водних ресурсів річок західного Бугу та Сяну - Роман Туцький) та інституту «Волиньводпроект» (Роман Юзвʼяк).

За словами ініціатора міжмуніципального партнерства, начальника відділу архітектури та містобудування Берестечківської міської ради Леоніда Олійника, відновлення гідрологічного режиму річки Стир та її приток є важливим заходом для пом'якшення наслідків зміни клімату і забезпечення здоров'я населення, тому лише в широкому міжсекторальному партнерстві можна досягнути необхідних результатів, які будуть релевантні досягненню Цілей Сталого Розвитку.

Обговорили проєкт Меморандуму про партнерство між вищезгаданими установами та планують його погодження на засіданнях сесій громад. Наступним кроком планується внесення даного проєкту у регіональні стратегії трьох областей та стратегії розвитку громад Надстир’я.

Захід відбувся за підтримки уряду Швеції UNDP Ukraine / ПРООН в Україні в межах проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису