Протягом січня-лютого 2024 року до місцевих бюджетів Дубенського району сплачено 20,2 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, плати за землю та транспортного податку. Надходження майнових податків збільшились на 5,6 млн гривень, або на 38,2 відсотки, у порівнянні з аналогічним періодом 2023 року

 

Із цієї суми земельного податку та орендної плати надійшло до місцевих бюджетів 15,5 млн гривень. Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 12,7 млн гривень, земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. В свою чергу, фізичні особи перерахували – 2,8 млн гривень.

 

Податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачено 4,6 млн гривень. Платниками податків - юридичними особами сплачено 2,8 млн гривень, а фізичними особами –1,8 млн гривень.

 

Сума транспортного податку за січень-лютий складає 118,9 тисяч гривень.

 

Нагадуємо, що сплачені майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування, а тому просимо власників майна-фізичних осіб не зволікати з перерахуванням заборгованих податків до місцевого бюджету. 

 

Громадяни, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, можуть провести звірку щодо належних їм об’єктів і нарахованих податкових платежів. Платники податків також мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет. 

 

Про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, інформацію щодо сплати податків і податковий борг можна також дізнатися через мобільний застосунок «Моя податкова».

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».