За підсумками двох місяців 2024 року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Демидівщини 490 тис гривень. Це на 199 тис гривень більше ніж за аналогічний період минулого року.

 

Зокрема, із загальних надходжень податку на нерухомість 287 тис гривень сплатили фізичні особи. Решту, 203 тис гривень, перерахували до місцевих скарбниць юридичні особи.

 

Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно є одним з важливих платежів до бюджетів громад. Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості.


Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.   

 

Оскільки у 2024 році податок нараховується за звітний 2023 рік, то ставка податку розраховується виходячи із мінімальної заробітної плати, встановленої на 01.01.2023, яка складала 6 700 гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»