Фото без описуФото без опису

До уваги субєктів господарювання та громадян, які мають на власних земельних ділянках насадження плодових, ягідних, горіхоплідних культур та теплиці

Демидівська селищна рада повідомляє, що Міністерством аграрної політики та продовольства України розроблено програми безповоротних грантів для аграріїв, які були затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу». Програми сприяють розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, а також тепличних господарств. Основана мета цих програм - підтримка суб'єктів підприємництва, агровиробників, створення робочих місць та забезпечення продовольчої безпеки.

З початку дії програми виплачено грантових коштів всього 672,6 млн. грн. 153 суб’єктам господарювання, в тому числі для розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства 124 отримувачам на суму 518 ,7 млн. грн. та 29 суб’єктам для розвитку тепличного господарства на суму 153,8 млн. грн.

 В 2024 році під програму безповоротних грантів (кошти на стимулювання садівництва і створення теплиць, створення та розвиток переробних підприємств) у бюджеті закладено 1,37 млрд грн.

 У звязку із цим, для залучення до участі у грантових програмах можливих претендентів для створення або розвитку в галузі садівництва, ягідництва, виноградарства, горіхівництва, просимо субєктів господарювання та громадян, у яких наявні площі насаджень (більше 0,10 га) плодових, ягідних, горіхоплідних культур і винограду, теплиць на власних земельних ділянках, звертатися до відділу земельних відносин селищної ради за адресою: вул Луцька, 3,  Демидівка, або за телефоном 0981177283