Фото без опису

Місцеві бюджети Демидівської та Боремельської громад отримали  від податку на нерухоме майно майже1,5 млн гривень

За підсумками десятии місяців 2022 року до місцевих бюджетів Демидівської та Боремельської громад надійшло 1486,2 тис гривень податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки. Сума перерахованого податку на 264 тис гривень перевищує аналогічні показники минулого року.  

Переважну частину надходжень податку на  нерухомість отримано від юридичних осіб, які перерахували 840,7 тис гривень податку на нерухомість. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилась на 100 тис  гривень

Фізичні особи – власники нерухомості спрямували до бюджетів територіальних громад 645,5 тис гривень, що перевищує минулорічні показники на 164 тис гривень.

Нагадуємо, що фізичні особи, які не погоджуються із сумою нарахованого податку, мають право звернутися для проведення звірки даних щодо: об'єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку. Звірка даних проводиться на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності.

Звертаємо увагу,  що у 2022 році громадяни платять податок на нерухомість за 2021 рік.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»