Фото без опису


За підсумками семи місяців 2022 року до місцевих бюджетів Демидівської та Боримельської громад від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування, надійшло 7576,8 тисяч гривень єдиного податку. В порівнянні з минулорічними показниками загальна сума єдиного податку зросла на 1121,1 тисяч гривень.
Найбільший внесок у бюджети громад зробили фізичні особи – підприємці, які сплатили  4189,6 тисяч гривень, що на 389,4 тисячі гривень більше, ніж торік. 
Юридичні особи спрямували до місцевого бюджету 518,4 тис гривень єдиного податку. Цей показник збільшився на 438,7 тис грн. порівняно з аналогічним періодом минулого року
За цей же час сільськогосподарські товаровиробники поповнили бюджет на 2868,7 тисяч гривень єдиного податку, що на 293 тисяч грн більше показників минулого року.
Демидівська державна податкова інспекція звертається до ФОПів - платників ЄП першої та другої груп за можливості виконувати свій податковий обов'язок та сплачувати єдиний податок.
У 2022 році ФОП - платники ЄП першої - другої груп мають сплачувати фіксовану суму єдиного податку щомісячно. Протягом року фіксовані ставки єдиного податку залишаються незмінними.
Податківці наголошують, єдиний податок від малого підприємництва є одним із податкових платежів, надходження яких стабільно поповнюють місцеві бюджети та забезпечують фінансування територіальних громад.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»