Фото без опису


За підсумками семи місяців 2022 року до місцевих бюджетів Демидівської та Боримельської громад надійшло 859,7 тис грн. податку на нерухоме майно, відмінного від земельної ділянки. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 3,4 відсотки.
Переважну частину надходжень податку на  нерухомість отримано від юридичних осіб, які перерахували 624,6 тис грн податку на нерухомість. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року сума надходжень збільшилась на 92,2 тис  грн,
Фізичні особи – власники нерухомості спрямували до бюджетів територіальних громад 239,1 тис гривень. 
Нагадуємо, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової або нежитлової нерухомості.
Податок на нерухомість нараховується на загальну площу об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. При цьому пільгові розміри площі майна, на які не нараховується податок, складають: для квартири/квартир незалежно від їх кількості – 60 кв. метрів, а  для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – 120 кв. метрів. Також, для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в т.ч. їх часток ( у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – 180 кв. метрів.
Податкове зобов’язання з податку сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Звертаємо увагу,  що у 2022 році громадяни платять податок на нерухомість за 2021 рік.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»