Фото без опису

Одним з дієвих засобів естетичного виховання людини є музика. Музика — це мова почуттів. Мелодія передає найтонші відтінки почуттів, недоступні слову. Музика починається там, де закінчується слово. Музика й музичне мистецтво в школах — не тільки навчальний предмет, а й могутній засіб виховання, який має надати емоційного й естетичного забарвлення всьому духовному життю людини.

Урок музичного мистецтва має свою специфіку і спрямований, передусім, на розвиток емоційного музично-естетичного досвіду учнів. Для цього вчителям необхідно на певних етапах своєї роботи оновлювати та удосконалювати форму проведення уроків, доповнюючи їх інноваційними технологіями.

Підвищення методичного і практичного рівнів професійної компетентності вчителів музичного мистецтва Демидівської територіальної громади, саме з цією метою 30 березня 2021 року відбувся обласний онлайн-семінар у якому взяло участь понад 20 учасників, своєрідний методичний діалог, між вчителями музичного мистецтва, вчителями початкових класів та Рівненським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти на тему:  «Організаційно-методичні стратегії навчання музичного мистецтва  в освітньому просторі сучасного ЗЗСО».

 Завданням якого було:

-              ознайомити вчителів із новітніми науково обґрунтованими відомостями з педагогіки мистецтва та методики викладання музичного мистецтва;

-              представити сучасні способи «спілкування» з музичним твором;

-              розкрити творчо-розвивальний потенціал колективного музикування, можливості його застосування на уроках музичного мистецтва;

-              презентувати сучасні нетрадиційні техніки колективного музикування як ефективного засобу стимулювання творчого самовираження учнів на уроках музичного мистецтва та інтегрованого курсу «Мистецтво».

Олена Карпюк вчитель музичного мистецтва ОЗ Демидівськоо ліцею, керівник методичного об’єднання вчителів Демидівської територіальної громади звернулася до своїх колег зі вступним словом.

Оксана Моторна, завідувач кабінету мистецтва та фізичної культури Рівненського ОІППО ознайомила учасників семінару з планом роботи семінару та провела теоретико-практичний курс на тему:  «Теоретичний та практичний аспект реалізації мети та завдань загальної мистецької освіти на засадах компетентнісного підходу».

Своїм досвідом у формі відео-презентації поділилася Ірина Кісільчук, вчитель музичного мистецтва Рівненської ЗОШ І-ІІ ступенів № 16 Рівненської міської ради на тему: «Художньо-творча діяльність на уроках музичного мистецтва: сучасні нетрадиційні техніки колективного музикування».

Протягом півтори години тривала атмосфера творчості, взаємодії та інтересу. Семінар закінчився методичним діалогом запитань і відповідей, учасники обмінювалися думками, ділилися враженнями. Завдяки спільній праці у семінарі-практикумі вчителі здобули надзвичайно важливі знання та навики, які будуть плідно використовуватись в освітньому процесі.

Вчителі Демидівської територіальної громади щиро дякують спікерам семінару Оксані Моторній  завідувачу кабінету мистецтва та фізичної культури Рівненського ОІППО та Ірині Кісільчук вчителю музичного мистецтва Рівненської ЗОШ І-ІІ ступенів № 16 Рівненської міської ради за приємній творчий діалог.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису