Фото без опису

На сучасному етапі вже не викликає сумнівів у необхідності та актуальності планувальної діяльності на місцевому рівні. В Демидівській громаді активно розвивається і запроваджується стратегічний підхід до планування сталого територіального розвитку.

Стратегічним орієнтиром у цій діяльності є розроблений документ Стратегія розвитку Демидівської селищної ради на 2019-2022 роки. З метою контролю виконання поставлених перед собою цілей, як стратегічних, так і оперативних, періодично проводиться моніторинг виконання Стратегії.

На засіданні Комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку Демидівської селищної ради під головуванням заступника селищного голови Сергія Герука було проведено огляд завдань Стратегії, що планувалися до виконання в 2019 році, порівняння з запланованими показниками, огляд завдань Стратегії, що плануються до виконання в наступному періоді.

Начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності селищної ради Сергій Щербатюк представив Звіт про результати проведення моніторингу реалізації Стратегії розвитку Демидівської селищної ради на 2019-2022 роки за 2019 рік. Зазначив, що у плані реалізації Стратегії на 2019-2022 роки передбачено 71 проєкт і захід на загальну суму 119 813,102 тис. грн, у тому числі у 2019 році – 16 789,1 тис. грн. У звітному періоді реалізовувалися 28 проєктів, у тому числі 19 проєктів профінансовані на суму 11 152,5 тис. грн (66,43% від запланованого обсягу).

У рамках операційної цілі «1.1. Розвиток сільського господарства та агропереробки» надавалась навчально-консультативна підтримка індивідуальних с/г виробників (проведено 3 семінари).

У рамках операційної цілі «1.2. Розвиток підприємництва» забезпечено сприяння у відкритті нових закладів торгівлі і побутового обслуговування населення, створено перелік інвестиційно-привабливих ділянок (5 од.), розроблено інвестиційні пропозиції для потенційних інвесторів (8 од.).

У рамках операційної цілі «1.3. Розвиток туризму» реалізовано проєкт «Історичні екскурси в урочищі Шанків Яр».

У рамках операційної цілі «2.1. Розвиток інфраструктури сільських територій» виготовлено генеральний план смт Демидівка (418,652 тис. грн), придбано дитячі ігрові майданчики в с. Пляшева, Рогізне, Княгинине, Дубляни, Вичавки, Перекалі (444,7 тис. грн), проведено поточні ремонти закладів культури (61,0 тис. грн), створено систему збору вторинної сировини на базі КО «Добробут» Демидівської селищної ради (115,0 тис. грн), здійснено капітальний і поточні ремонти автодоріг (1404,9 тис. грн), встановлено павільйони на зупинках (14,5 тис. грн), проведено реконструкцію мереж вуличного освітлення (571,3 тис. грн).

У рамках операційної цілі «2.2. Надання якісних соціальних послуг» діє центр побутового обслуговування населення на базі КО «Турбота» Демидівської селищної ради (200,0 тис. грн), забезпечено надання матеріальної допомоги жителям громади (530,1 тис. грн), реалізовано проєкт за підтримки БО «Львівська освітня фундація» (15,0 тис. грн), створено вільну зону WI-FI у адмінприміщенні селищної ради.

У рамках операційної цілі «2.3. Забезпечення високих стандартів освітніх послуг» проведено реконструкцію та капітальні ремонти закладів освіти (5 740,3 тис. грн), запроваджено громадське бюджетування за підтримки ГО «ЗУРЦ».

У рамках операційної цілі «2.4. Якісне надання медичних послуг» отримано автомобіль Toyota Land Cruiser (1400 тис. грн).

Фінансування відбувалось за рахунок місцевого, державного та обласного бюджетів.

У 2019 році частина проєктів не була реалізована або ж реалізовувалась повільними темпами. Основними причинами цього є:

-   обмеженість обсягів фінансових ресурсів з бюджетів усіх рівнів;

-   необхідність перерахунку кошторисної документації по деяких проєктах через вплив інфляційних процесів, довготривалий процес виконання проєктних робіт.

У 2020 році в процесі підготовки і реалізації проєктів необхідно враховувати карантинні обмеження, пов’язані із недопущенням поширення коронавірусної хвороби в Україні. Варто зосередити ресурси над покращенням матеріально-технічної бази закладів первинної медичної допомоги та створення умов для роботи кваліфікованих молодих спеціалістів на селі.

За кожним проектом і ініціативою, які реалізуються у обєднаній територіальній громаді проведено обговорення проблем, перешкод і визначено ключові заходи для їх подолання, що, власне, і відображено у заходах Плану дій з забезпечення сталості результатів впровадження ініціатив і проектів.

Стратегія розвитку Демидівської селищної ради впроваджується на умовах стратегічного партнерства влади, бізнесу та громади. Така співпраця неодмінно увінчається успіхом.

Фото без опису