Фото без опису

9 червня під головуванням заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Герука проведено засідання робочої групи з питань виявлення та припинення незаконного видобутку піску.

Демидівщина багата на корисні копалини, і попит на них є як серед населення, так і серед підприємців, але не завжди ці корисні копалини видобуваються законним шляхом. Незаконні та варварські методи несуть загрозу життю людей та збитки для державного й місцевих бюджетів. Найпоширеніше явище – розкрадання та незаконний видобуток піску.

«Донедавна процедура отримання дозволу на користування надрами була складною і досить затратною, – повідомив Сергій Герук. – Але постанова Кабміну спростила порядок оформлення спецдозволів. Сьогодні фізична чи юридична особа напряму може звернутися до Держгеонадра з пакетом документів і оформити цей дозвіл. Ми вирішили надавати всебічну підтримку суб’єктам господарювання, які виявлять бажання законно видобувати будівельний пісок».

Робоча група діє відповідно до рішення виконкому селищної ради від 17.12.2019 №312 (зі змінами, внесеними рішенням виконкому від 30.04.2020 №123). До діяльності робочої групи залучаються представники контролюючих та правоохоронних органів. У березні-квітні 2020 року проведено 3 рейди на земельні ділянки, де ймовірно ведеться незаконний видобуток будівельного піску.

Прийнято рішення посилити контроль за місцями можливого видобутку будівельного піску, в т.ч. із залученням в.о. старост відповідних сіл та продовжити практику рейдів на місця із залученням представників правоохоронних органів.

Жителі Демидівської ОТГ мають змогу повідомляти про відомі їм факти незаконного видобутку піску, всі звернення будуть опрацьовані та здійснено належне реагування. Для оперативного реагування налагоджено комунікацію з Демидівським відділенням поліції Дубенського відділу поліції ГУНП у Рівненській області.

Фото без опису