Богородице Маріє, без гріха зачата,

Любить Тебе в Україні майже кожна хата,

Образ Твій є на іконі, в церкві, в хаті, в школі…

 

Увесь християнський світ з глибокою любов'ю, вдячністю і надією славить Пресвяту Богородицю, Матір Спасителя світу Ісуса Христа. Шість разів у році наша церква урочисто відзначає свята на честь Діви Марії:

14 жовтня — Покрова Пресвятої Богородиці;

Це свято дуже шанували запорізькі козаки. Однією з найвеличніших на Січі була церква Покрова Богородиці, яка могла позмагатися коштовностями й оздобленням із ризницею Києво-Печерської лаври.

У літописі українських земель є славний період козаччини, який тривав майже 300 років. Козацтво стало організованою військовою силою, яка боронила наші землі від нападів турків і татар, а також від польських та московських колонізаторів, а також від розпродажу між українськими магнатами. Козаки були сміливими,дисциплінованими, витривалими, гордими і вільними людьми.

Козаки мали свої звичаї. Хто хотів стати козаком, мусив наперед служити 3 роки у старшого козака, і пройти ряд випробувань щоб стати гідним козаком.

12 жовтня у Вербенському ліцеї було проведено класним керівником Романюком Олександром Володимировичем свято «Нумо козаче». У заході прийняли участь як учні так і вчителі ліцею. На свято завітало два курені «Вербенська січ» та «Запорожці». Кожен курінь завзято ішов до перемоги долаючи випробування серед конкурсів: представлення команд, вікторина «Стежками історії», «Найспритніший козак», «Хто швидше» , « Найсильніший козак , «Переправа», «Рибалка». Даповнювали різноманіття конкурсів музичні номери та цікаві історичні факти про життя козаків на Січі від вчителів та учнів ліцею. Показали наші курені вправний гарт та завзяття, що вони гідні нащадки дідів та прадідів своїх.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису