29 травня 2024 року під головуванням селищного голови Сергія Радченка відбулась 33 сесія селищної ради. У роботі сесії взяли участь 17 депутатів селищної ради, на розгляд було винесено 80 питань порядку денного.

На спільному засіданні постійних комісій, яке відбулося напередодні, депутати детально обговорили всі питання порядку денного, висловили свої зауваження і пропозиції до проєктів рішень, які були враховані при їх остаточному ухваленні на пленарному засіданні сесії.

Найбільш активне обговорення тривало навколо питань плану заходів з оптимізації мережі та функціонування закладів загальної середньої освіти Демидівської селищної  ради. До оптимізації  освітніх закладів саме  з цього року спонукають три важливі чинники: вимоги освітньої реформи, критична демографічна ситуація у громаді і фінансово-економічна спроможність громади. Оскільки питання набуло суспільного резонансу, депутати дуже уважно і прискіпливо обговорили всі «за» і «проти». Зійшлися на думці, що оптимізація освітніх закладів соціально важкий та необхідний для розвитку громади крок, однак запитань, зауважень і реплік депутати та присутні батьки висловили достатньо. За результатами обговорення проєкт «Про затвердження  Плану заходів з оптимізації мережі та функціонування закладів загальної середньої освіти Демидівської селищної  ради» був прийнятий зі змінами внесеними під час обговорення.

Депутати розглянули і внесли зміни до: бюджету Демидівської селищної територіальної громади на 2024 рік; до складу робочої групи з вивчення питання оптимізації мережі закладів освіти Демидівської селищної ради, Програми фінансової підтримки діяльності та розвитку Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Демидівської селищної ради на 2023 – 2024 роки, Комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Демидівської селищної  ради на 2021-2025 роки.

Прийняті рішення про встановлення податку на майно в частині плати за землю на території Демидівської селищної ради на 2025 рік, про включення в Перелік Першого типу об’єктів  комунальної власності територіальної громади  в особі Демидівської селищної ради Рівненської області які підлягають передачі в оренду на  аукціоні.

Депутати надали згоду на укладення Меморандуму про співпрацю між Берестечківською міською радою, Боремельською сільською радою, Демидівською селищною радою, Лопатинською селищною радою, Басейновим управлінням водних ресурсів річок Західного Бугу управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну,  Регіональним офісом водних ресурсів у Волинській області,  Регіональним офісом водних ресурсів у Рівненській області, Приватним акціонерним товариством «ВОЛИНЬВОДПРОЕКТ» з реалізації спільного проєкту розвитку «Відновлення гідрологічного режиму річки Стир та її приток» та рішенням сесії уповноважили селищного голову підписати вищезазначений Меморандум.

За результатами обговорення на засіданнях постійних комісій, з урахуванням зауважень та пропозицій депутатів, з усіх питань порядку денного ухвалені позитивні рішення.

Традиційно розглянули блок земельних питань.

Детальніше з результатами поіменного голосування та рішеннями 33 сесії Демидівської селищної ради 8 скликання можна ознайомитись на офіційному вебсайті громади у розділі «Документи». Рішення сесії будуть оприлюднені у визначені чинним законодавством терміни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису