Фото без опису

Як створювати проєкти у громадах: новий серіал на Дія.Освіта

Міністерство цифрової трансформації України, Українська академія лідерства, EasyBusiness та Центр економічного відновлення за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» презентували освітній серіал «Як створювати проєкти у громадах», повідомляють на сайті Децентралізація. Він складається з 13 серій та має покроковий алгоритм дій, який допоможе активній молоді змінювати громади по всій Україні. Серіал вже доступний на Дія.Освіта.

«Цифрова трансформація регіонів — одна з пріоритетних цілей Мінцифри. Команди CDTO — заступників із цифровізації — реалізували понад 200 проєктів у регіонах, з них 30 — це корисні сервіси для громад, такі як е-кабінет ветерана, е-черга в ЦНАПАх, чатботи для пошуку роботи, інструменти е-демократії. Новий освітній серіал дозволить залучити більше лідерів на місцях та масштабувати кількість ефективних проєктів на рівні громад» — зазначає заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Освітній серіал - продовження проєкту «Впливові», завдяки якому 150 локальних лідерів з громад по всій Україні отримали практичний досвід розробки проєктів для розвитку своїх громад.

«Протягом 9 місяців ми працювали з місцевими лідерами - разом з ними визначали проблеми громад, вчили писати грантові проєкти, і паралельно з тим, як проєкт набирав обертів, ми бачили все більший відгук і все більший запит з регіонів на навчання і менторство. Саме тому було вирішено зробити загальнодоступною ту інформацію, яку отримували учасники проєкту, щоб кожен вмотивований небайдужий до долі своєї громади українець зрозумів, що особисто він може впливати. Це найбільша цінність проєкту - показати, що кожен може впливати на розвиток свого міста, регіону та України в цілому», - прокоментував проєктний менеджер Української академії лідерства Богдан Кохан.

Кожна з серій – окремий крок до реалізації змін, який включає теоретичні знання та практичні поради з основ проєктного менеджменту. Глядачі дізнаються, як пройти шлях від ідеї до втілення успішного впливового проєкту. В основі освітнього серіалу – реальний досвід та вдалі кейси проєкту «Впливові». Після проходження курсу надається сертифікат від Дія.Освіта.

«Команда EasyBusiness вже біля 10 років працює над проєктами для розвитку країни та віднедавна – трансформацією регіонів та громад. Так, освітній серіал “Як створювати проєкти у громадах» – удосконалена версія курсу, який пройшли більше 150 молодих людей з 25 громад. Частина з них вже успішно впроваджують проєкти. Ми певні, що поява серіалу на Дія.Освіта допоможе залучити ще більше активної молоді, яка прагне покращити свій регіон», – відмічає проєктний менеджер ГО EasyBusiness Ярослав Жидик.

Переглянути освітній серіал можна за посиланням.

Освітній серіал «Як створювати проєкти у громадах» створено для платформи Дія.Освіта за ініціативи Мінцифри та проєкту «Впливові», який реалізує ГО «Українська Академія лідерства» у партнерстві з EasyBusiness та Центром економічного відновлення та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього освітнього серіалу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.