З початку року власники майна – як фізичні, так і юридичні особи – забезпечили надходження до бюджетів громад Дубенського району  на суму 106,5 млн гривень. Це на 27,5 млн гривень більше, ніж у минулому році

 

Зокрема, найбільшу суму до місцевих бюджетів спрямували власники та користувачі землі. Так, за січень-жовтень до скарбниць надійшло 83 млн гривень плати за землю. З цієї суми 62,2 млн гривень сплатили юридичні особи, решту – 20,8 млн гривень – фізичні особи.

 

На 61% зросла сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, порівняно з відповідним показником минулого року. За наданою інформацією, власники нерухомості перерахували до бюджетів територіальних громад 23 млн гривень. Юридичні особи забезпечили 11,5 млн гривень, збільшивши темп приросту на 1,9 млн гривень. Фізичні особи–власники нерухомості спрямували до бюджетів територіальних громад також 11,5 млн гривень, що на 6,8 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

Платники транспортного податку сплатили до бюджетів за січень – жовтень 2023 року  460 тис гривень.

 

Нагадаємо, що податок на майно є важливим інструментом наповнення місцевих бюджетів. Він включає податок на нерухоме майно, плату за землю (складається із земельного податку та орендної плати за землю) і транспортний податок.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX