Від погашення податкового боргу надійшло

понад 14 млн гривень

Фахівці Дубенського відділу по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Рівненській області повідомляють, що на Дубенщині станом на перше жовтня 2023 року рівень податкового боргу до Зведеного бюджету склав 67 млн гривень.

 

Задля зменшення заборгованості до бюджетів усіх рівнів працівниками відділу постійно ведеться відповідна робота. Зокрема, платників інформують про необхідність сплати шляхом направлення податкових вимог. У разі несплати боргу подаються  позовні заяви до суду про стягнення заборгованості, виставляються платіжні інструкції на рахунки боржників в установах банків, застосовуються заходи стягнення боргу передбачені п.95,5 ст.95 ПКУ за рішенням керівника контролюючого органу без рішення суду.

 

Відповідними заходами стягнення податкового боргу протягом девяти місяців 2023 року забезпечено надходження коштів до Зведеного бюджету в сумі  14,3 млн гривень. З цієї суми до державного бюджету надійшло 6,3 млн  гривень до місцевих скарбниць – 8 млн гривень.

 

За  рахунок погашення заборгованості по єдиному внеску упродовж січня-вересня 2023 року надійшло 2,1 млн  гривень.

 

Таких результатів вдалося досягти завдяки комплексному плану дій щодо скорочення податкового боргу. Так, податківці направили боржникам Дубенщини 743 податкових вимоги на суму 54,2 млн грн, склали 372 акти опису майна у податкову заставу.  Крім того, подали до суду 91 позовів на суму 9,4 млн грн про надання дозволу на погашення недоїмки за рахунок стягнення коштів з банківських рахунків та вилучення готівки у боржників, виставили 2371 платіжних інструкцій на рахунки боржників в установах банків по 37 боржникам на суму 19,4 млн гривень.

 

Сьогодні українців об’єднує одна єдина мета – перемога над ворогом та відновлення рідної України. Але все це неможливо без гідної матеріальної підтримки – своєчасно сплачених податків. Податківці звертаються до платників, які вже допустили виникнення податкового боргу, з пропозицією виявити громадянську відповідальність перед державою та суспільством і здійснити сплату податкових зобов’язань.

 

. Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»