Упродовж січня-вересня 2023 року платники податків Демидівської та Боримельської громад перерахували до місцевих бюджетів громад 7687 тис гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 606 тис гривень

Зокрема, юридичні особи спрямували до місцевих бюджетів  5338 тис гривень, а фізичні особи -  2349 тис гривень земельної плати. 

Нагадаємо, що Земельний кодекс України передбачає, що використання землі в Україні є платним. Податковий кодекс України визначає плату за землю як обов’язковий платіж у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Звертаємо увагу, що якщо ж громадянин - власник земельної ділянки не отримав податкове повідомлення - рішення з податкової служби про нараховану суму земельного податку, саме час провести звірку в Центрі обслуговування платників Демидівської ДПІ.   

Платники податків також мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.  Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»