За підсумками восьми місяців 2023 року підприємства Дубенського району, що у своїй діяльності використовують водні об`єкти, спрямували до бюджетів 1345 тис гривень рентної плати за спеціальне використання води. Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 315 тис гривень

Із загальної суми даного податку до державного бюджету платники перерахували 740 тис гривень, що перевищує минулорічні показники на 173 тис гривень. Місцеві скарбниці отримали 605 тис гривень плати за спеціальне використання води.

Нагадаємо, що платниками рентної плати за спеціальне використання води є суб’єкти господарської діяльності незалежно від форми власності, а також фізичні особи – підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.

Рентна плата за спеціальне використання води сплачується водокористувачами за фактичний обсяг води, який вони використали.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»