З легальних доходів жителів Дубенського району до бюджету сплачено майже 992 млн гривень ПДФО

Упродовж січня-серпня 2023 року платники Дубенського району спрямували до бюджетів усіх рівнів 991,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Як повідомила начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Алла Панчук «Порівняно з відповідним періодом минулого року, надходження даного платежу зросли на 244,7 млн гривень» .

 

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 783,6 млн гривень, що перевищує показники відповідного періоду 2022 року на 193,3млн гривень.

 

До державного бюджету платники перерахували 208,3 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Цей показник збільшився на 51,4 млн гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 

«У доходах місцевого бюджету податок на доходи фізичних осіб займає значне місце і є основним джерелом їх наповнення, – акцентує Алла Панчук, - тож резерви додаткових надходжень вказаного податку, насамперед, пов’язані зі збільшенням офіційно працевлаштованого населення, підвищенням середньої зарплати та її легалізації».

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»