Фото без опису

Проводити масові заходи в Україні в умовах воєнного стану можна лише в окремих випадках та у погодженні із владою. Прихожани та священнослужителі, які є прихильниками московського патріархату проігнорувавши вказівку Ради оборони вирушили в похід.
Демидівська громада, одна з перших громад, прийняла рішення виконавчого комітету від 27 липня 2023 року про заборону  хресної ходи парафіянин Української православної церкви московського патріархату на території Демидівської селищної ради.
1 серпня небайдужі люди, патріоти, сім’ї загиблих Героїв, поранених та зниклих безвісти військових, отці Демидівського благочиння ПЦУ об’єдналися аби протистояти тут у внутрішній війні проти "руського міру".  В той час, як орки вбивають нас, як націю, а наші захисники ціною власного життя щоденно виборюють для нас право – жити вільними на рідній землі, прибічники та парафіяни православної церкви московського патріархату курсують хресною ходою до Почаївської лаври. 
 У колоні видно молодих здорових чоловіків, жінок з дітьми, старців, які вигукували «Спасі вас Господі» натомість їм  відповідали: «Слава Україні», «Героям слава». Учасники акції показали свою готовність боротися за свою країну та пам'ять про Героїв, які присвятили своє життя захисту України. Звісно, подібні ситуації завжди мають під собою ризик поглиблення конфлікту, але в цьому випадку було видно, що основна мета акції – це нагадати всім громадянам про їхню ідентичність, національну гідність та цінності на які зазіхнула росія.  Учасники акції відзначили, що показали свою підтримку Збройним Силам України, які ведуть активний бій за збереження незалежності та територіальної цілісності країни. Молоді та дорослі, чоловіки та жінки, об'єдналися в одному патріотичному пориві, проявивши своє рішуче бажання боротися за свободу, справедливість та національну гідність.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису