Фото без опису

Застосування ініціативи «Всетурбота» у Демидівській громаді: 234 клієнти отримали послугу «догляд вдома»

 

28 липня в Демидівській громаді відбулася зустріч селищного голови Сергія Радченка з командою «Всетурботи» та представників різних медичних і соціальних установ громади, а також представників відділу економічного розвитку, інвестицій, житлово-комунального господарства, транспорту та регуляторної діяльності, на якій були обговорені результати ініціативи «Всетурбота», що впроваджується ТОВ «Ван Хелс» у рамках Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоровʼя» з травня 2023 року. Ця ініціатива має на меті допомогу маломобільним людям з хронічними неінфекційними захворюваннями, які потребують медичного і соціального догляду вдома.

Проєкт «Всетурбота» надає інтегровану медико-соціальну послугу «догляд вдома» вразливим групам населення громади. Це становить зразок для подальшого масштабування системи надання цієї послуги на регіональному та національному рівнях.

Зазначена ініціатива має команду фахівців, яка працює залучаючи експертів Hôpitaux universitaires de Genève та НаУКМА. Склад команди включає медсестру, соціального працівника, соціального робітника та водія. За потреби можуть бути додатково залучені психолог і сімейний лікар.

Медсестра проводить огляд і оцінку стану пацієнта, надає рекомендації щодо догляду. Соціальний працівник здійснює кейс-менеджмент, визначає потребу у соціальній підтримці та надає її за необхідності. Соціальний робітник допомагає пацієнтам з побутовими потребами та забезпечує гігієнічні потреби.

За ініціативою «Всетурбота» постраждалим групам населення, що складають основну категорію клієнтів, надаються засоби гігієни, якщо вони є необхідними.

Особливо цінно те, що послуга «догляд вдома» допомагає вразливим мешканцям Демидівської громади, а саме особам віком 62+ рік, які проживають самі (16%), та особам, які проживають з родичами і також потребують догляду (10%). Жінки становлять більшу частину клієнтів - 71,5%, тоді як чоловіки становлять 28,5%.

Ініціатива «Всетурбота» є прикладом успішної партнерської співпраці між організаціями і владою для покращення якості життя громади і забезпечення необхідного догляду та підтримки для уразливих груп населення. Зазначена ініціатива може послужити зразком для інших громад та місцевих урядів впроваджувати подібні програми для підтримки громадян у потребі на різних рівнях - регіональному та національному.

Фото без опису